Ezt tudjuk jelenleg arról, hogyan utazhatunk a közeljövőben

Néhány dolog határozottan meg fog változni, de vannak olyanok is, amelyek valószínűleg sokáig velünk maradnak.

Annak ellenére, hogy világszerte napról napra nő az oltottak száma, az utazás továbbra is kockázatosnak számít,

a szakértők szerint pedig hosszú időbe telik, míg a helyzet normalizálódni fog.

Az utazással kapcsolatos szabályozások meghozatala sem egyszerű, hiszen egyszerre kell alkalmazkodniuk az oltottakhoz, és növelniük az utazás biztonságát.

A maszkok maradnak

A maszkokat továbbra is a legjobb védekezési eszköznek tartják azok számára, akik még nem kapták meg a koronavírus elleni oltást.

Ez a megfelelő kézhigiéniával és a távolságtartással hatékony intézkedésnek bizonyult az elmúlt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben ebben nem lesz változás, még az oltottak esetében sem.

A vakcinák lehetővé tehetik az utazást, de azt igazolni szükséges

A jelenleg engedélyeztetett oltások akár kilencvenöt százalékos védelmet is biztosíthatnak a Covid ellen, az oltottak pedig számos kedvezményt kaphatnak, mentesülhetnek bizonyos járványügyi intézkedések alól. Elengedhetetlen azonban az immunitás bizonyítása, melyekhez vakcinaútlevelek, digitális és online oltásigazolások szükségesek.

Nyájimmunitás

Egyes szakértők szerint az utazás akkor és azokon a területeken válik majd a jövőben biztonságossá, ahol az oltások és az átfertőzöttség révén megvalósul a nyájimmunitás.

Ebben az esetben ugyanis a koronavírus közösségi terjedése megáll, sőt, a vírus mutálódásának kockázata is csökken.

Egyes protokollok itt maradnak, míg mások lassan eltűnnek majd

Ahogy azt már kiemeltük: a maszkok viselése, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás hosszabb ideig egy életben lévő járványügyi intézkedés marad, a testhőmérséklet mérése és a negatív tesztek bemutatásának követelménye azonban fokozatosan megszűnik majd.

A lemondási díjak megszűnhetnek

A pandémia miatt az elmúlt időszakban sokaknak kellett módosítaniuk utazási terveiket, szállodai foglalásaikat, repülőjegyüket.

A lemondási díjak és az egyéb hasonló felárak gyakorlatilag megszűnhetnek, így kívánják majd a turizmusban érdekeltek növelni az utazási kedvet és növelni az utasbiztonságot.

Számos ország igyekszik vakcinaútlevelek bevezetésével beindítani a turizmust, ilyen a Seychelles-szigetek, Grúzia és Lengyelország, ezeken a helyeken az oltással rendelkező utazók előnyt élveznek.

(Fotók: Pixabay, Getty Images)

oltás | covid | pandémia | vakcinaútlevél | vakcina

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom