Close
Ezt tudjuk jelenleg arról, hogyan utazhatunk a közeljövőben

Ezt tudjuk jelenleg arról, hogyan utazhatunk a közeljövőben

Néhány dolog határozottan meg fog változni, de vannak olyanok is, amelyek valószínűleg sokáig velünk maradnak.

Annak ellenére, hogy világszerte napról napra nő az oltottak száma, az utazás továbbra is kockázatosnak számít,

a szakértők szerint pedig hosszú időbe telik, míg a helyzet normalizálódni fog.

Az utazással kapcsolatos szabályozások meghozatala sem egyszerű, hiszen egyszerre kell alkalmazkodniuk az oltottakhoz, és növelniük az utazás biztonságát.

A maszkok maradnak

A maszkokat továbbra is a legjobb védekezési eszköznek tartják azok számára, akik még nem kapták meg a koronavírus elleni oltást.

Ez a megfelelő kézhigiéniával és a távolságtartással hatékony intézkedésnek bizonyult az elmúlt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben ebben nem lesz változás, még az oltottak esetében sem.

A vakcinák lehetővé tehetik az utazást, de azt igazolni szükséges

A jelenleg engedélyeztetett oltások akár kilencvenöt százalékos védelmet is biztosíthatnak a Covid ellen, az oltottak pedig számos kedvezményt kaphatnak, mentesülhetnek bizonyos járványügyi intézkedések alól. Elengedhetetlen azonban az immunitás bizonyítása, melyekhez vakcinaútlevelek, digitális és online oltásigazolások szükségesek.

Nyájimmunitás

Egyes szakértők szerint az utazás akkor és azokon a területeken válik majd a jövőben biztonságossá, ahol az oltások és az átfertőzöttség révén megvalósul a nyájimmunitás.

Ebben az esetben ugyanis a koronavírus közösségi terjedése megáll, sőt, a vírus mutálódásának kockázata is csökken.

Egyes protokollok itt maradnak, míg mások lassan eltűnnek majd

Ahogy azt már kiemeltük: a maszkok viselése, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás hosszabb ideig egy életben lévő járványügyi intézkedés marad, a testhőmérséklet mérése és a negatív tesztek bemutatásának követelménye azonban fokozatosan megszűnik majd.

A lemondási díjak megszűnhetnek

A pandémia miatt az elmúlt időszakban sokaknak kellett módosítaniuk utazási terveiket, szállodai foglalásaikat, repülőjegyüket.

A lemondási díjak és az egyéb hasonló felárak gyakorlatilag megszűnhetnek, így kívánják majd a turizmusban érdekeltek növelni az utazási kedvet és növelni az utasbiztonságot.

Számos ország igyekszik vakcinaútlevelek bevezetésével beindítani a turizmust, ilyen a Seychelles-szigetek, Grúzia és Lengyelország, ezeken a helyeken az oltással rendelkező utazók előnyt élveznek.

(Fotók: Pixabay, Getty Images)

vakcinaútlevél | koronavírus | covid-19 | oltás | pandémia

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram