Close
A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

Kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Korábban már foglalkoztunk azzal, milyen engedményeket tettek a vendéglátószektor (és a polgárok) felé Lengyelországban, a héten újabb enyhítő intézkedésekről döntöttek.

Jelenleg Lengyelországba csak európai uniós állampolgárok és érvényes letelepedési engedéllyel rendelkezők számára engedélyezett a belépés, továbbá Izland, Norvégia, Svájc, Grúzia, Japán, Kanada, Új-Zéland, Thaiföld, Dél-Korea, Tunézia és Ausztrália állampolgárainak, illetve ezek gyermekeinek és feleségeinek.

A lengyel törvények tíznapos karantént írnak elő, de ez kiváltható volt egy negyvennyolc óránál nem régebbi negatív teszt bemutatásával. A héttől viszont még enyhébbek a belépés feltételei.

A Lonely Planet szerint vakcinával beoltott személyek szintén karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Lengyelországba.

Emellett több enyhítő intézkedést is hoztak: kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Ötvenszázalékos kapacitással kinyithattak a mozik, a színházak és a szállodák, de az éttermek továbbra is csak elviteles formában működhetnek. A maszkok viselése és a biztonságos távolság betartása továbbra is kötelező.

Nem csak Lengyelország engedélyezte az oltással rendelkező személyek belépését. Románia már januárban, míg Grúzia február közepén tette meg ugyanezt. Szlovákia ellentétben durván szigorított a belépés szabályain, míg a Vatikán kötelezővé tette állampolgárai számára a vakcinát.

Te szeretnél utazni 2021-ben?

FOLYTASD EZZEL
Míg északon városokat zárnak le, délen a mozik megnyitására készülnek az olaszok
Bécsben teljesen elszabadult az őrület
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom