Close
A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

Kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Korábban már foglalkoztunk azzal, milyen engedményeket tettek a vendéglátószektor (és a polgárok) felé Lengyelországban, a héten újabb enyhítő intézkedésekről döntöttek.

Jelenleg Lengyelországba csak európai uniós állampolgárok és érvényes letelepedési engedéllyel rendelkezők számára engedélyezett a belépés, továbbá Izland, Norvégia, Svájc, Grúzia, Japán, Kanada, Új-Zéland, Thaiföld, Dél-Korea, Tunézia és Ausztrália állampolgárainak, illetve ezek gyermekeinek és feleségeinek.

A lengyel törvények tíznapos karantént írnak elő, de ez kiváltható volt egy negyvennyolc óránál nem régebbi negatív teszt bemutatásával. A héttől viszont még enyhébbek a belépés feltételei.

A Lonely Planet szerint vakcinával beoltott személyek szintén karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Lengyelországba.

Emellett több enyhítő intézkedést is hoztak: kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Ötvenszázalékos kapacitással kinyithattak a mozik, a színházak és a szállodák, de az éttermek továbbra is csak elviteles formában működhetnek. A maszkok viselése és a biztonságos távolság betartása továbbra is kötelező.

Nem csak Lengyelország engedélyezte az oltással rendelkező személyek belépését. Románia már januárban, míg Grúzia február közepén tette meg ugyanezt. Szlovákia ellentétben durván szigorított a belépés szabályain, míg a Vatikán kötelezővé tette állampolgárai számára a vakcinát.

Te szeretnél utazni 2021-ben?

FOLYTASD EZZEL
Van zsákjában minden jó? Óriási szigorításokat hozott a Mikulás az oltatlanoknak Ukrajnában
Hajmeresztő összegre kezdték bírságolni az oltás nélkül tömegközlekedőket Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom