Close
A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

Kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Korábban már foglalkoztunk azzal, milyen engedményeket tettek a vendéglátószektor (és a polgárok) felé Lengyelországban, a héten újabb enyhítő intézkedésekről döntöttek.

Jelenleg Lengyelországba csak európai uniós állampolgárok és érvényes letelepedési engedéllyel rendelkezők számára engedélyezett a belépés, továbbá Izland, Norvégia, Svájc, Grúzia, Japán, Kanada, Új-Zéland, Thaiföld, Dél-Korea, Tunézia és Ausztrália állampolgárainak, illetve ezek gyermekeinek és feleségeinek.

A lengyel törvények tíznapos karantént írnak elő, de ez kiváltható volt egy negyvennyolc óránál nem régebbi negatív teszt bemutatásával. A héttől viszont még enyhébbek a belépés feltételei.

A Lonely Planet szerint vakcinával beoltott személyek szintén karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Lengyelországba.

Emellett több enyhítő intézkedést is hoztak: kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Ötvenszázalékos kapacitással kinyithattak a mozik, a színházak és a szállodák, de az éttermek továbbra is csak elviteles formában működhetnek. A maszkok viselése és a biztonságos távolság betartása továbbra is kötelező.

Nem csak Lengyelország engedélyezte az oltással rendelkező személyek belépését. Románia már januárban, míg Grúzia február közepén tette meg ugyanezt. Szlovákia ellentétben durván szigorított a belépés szabályain, míg a Vatikán kötelezővé tette állampolgárai számára a vakcinát.

Te szeretnél utazni 2021-ben?

belépés | Lengyelország | karantén | oltás | vakcina

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram