Close
A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

Kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Korábban már foglalkoztunk azzal, milyen engedményeket tettek a vendéglátószektor (és a polgárok) felé Lengyelországban, a héten újabb enyhítő intézkedésekről döntöttek.

Jelenleg Lengyelországba csak európai uniós állampolgárok és érvényes letelepedési engedéllyel rendelkezők számára engedélyezett a belépés, továbbá Izland, Norvégia, Svájc, Grúzia, Japán, Kanada, Új-Zéland, Thaiföld, Dél-Korea, Tunézia és Ausztrália állampolgárainak, illetve ezek gyermekeinek és feleségeinek.

A lengyel törvények tíznapos karantént írnak elő, de ez kiváltható volt egy negyvennyolc óránál nem régebbi negatív teszt bemutatásával. A héttől viszont még enyhébbek a belépés feltételei.

A Lonely Planet szerint vakcinával beoltott személyek szintén karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Lengyelországba.

Emellett több enyhítő intézkedést is hoztak: kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Ötvenszázalékos kapacitással kinyithattak a mozik, a színházak és a szállodák, de az éttermek továbbra is csak elviteles formában működhetnek. A maszkok viselése és a biztonságos távolság betartása továbbra is kötelező.

Nem csak Lengyelország engedélyezte az oltással rendelkező személyek belépését. Románia már januárban, míg Grúzia február közepén tette meg ugyanezt. Szlovákia ellentétben durván szigorított a belépés szabályain, míg a Vatikán kötelezővé tette állampolgárai számára a vakcinát.

Te szeretnél utazni 2021-ben?

FOLYTASD EZZEL
Még ebben a hónapban újranyit New York legelegánsabb szállodája
Irigyeljük kicsit a franciákat: mostantól olcsón vonatozhatják körbe az országukat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom