A lengyelek megint nagyot léptek egy normálisabb életvitel felé

Kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Korábban már foglalkoztunk azzal, milyen engedményeket tettek a vendéglátószektor (és a polgárok) felé Lengyelországban, a héten újabb enyhítő intézkedésekről döntöttek.

Jelenleg Lengyelországba csak európai uniós állampolgárok és érvényes letelepedési engedéllyel rendelkezők számára engedélyezett a belépés, továbbá Izland, Norvégia, Svájc, Grúzia, Japán, Kanada, Új-Zéland, Thaiföld, Dél-Korea, Tunézia és Ausztrália állampolgárainak, illetve ezek gyermekeinek és feleségeinek.

A lengyel törvények tíznapos karantént írnak elő, de ez kiváltható volt egy negyvennyolc óránál nem régebbi negatív teszt bemutatásával. A héttől viszont még enyhébbek a belépés feltételei.

A Lonely Planet szerint vakcinával beoltott személyek szintén karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Lengyelországba.

Emellett több enyhítő intézkedést is hoztak: kéthetes próbaidőszakra kinyithattak a sípályák, míg a múzeumok, galériák, bevásárlóközpontok már február elseje óta nyitva vannak.

Ötvenszázalékos kapacitással kinyithattak a mozik, a színházak és a szállodák, de az éttermek továbbra is csak elviteles formában működhetnek. A maszkok viselése és a biztonságos távolság betartása továbbra is kötelező.

Nem csak Lengyelország engedélyezte az oltással rendelkező személyek belépését. Románia már januárban, míg Grúzia február közepén tette meg ugyanezt. Szlovákia ellentétben durván szigorított a belépés szabályain, míg a Vatikán kötelezővé tette állampolgárai számára a vakcinát.

Te szeretnél utazni 2021-ben?

vakcina | karantén | belépés | Lengyelország | oltás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom