Close
Jövő pénteken feltételesen újranyit Lengyelország

Jövő pénteken feltételesen újranyit Lengyelország

Február 12-én, azaz jövő hét pénteken az egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újranyit Lengyelország.

A korlátozások feloldása feltételes és részleges, és a tervek szerint február végéig marad érvényben. A döntés egyébként még a múlt héten született meg arról, hogy a múzeumok és bevásárlóközpontok már hétfőn megnyithatják kapuikat az érdeklődők előtt. A lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki legfrissebb bejelentése szerint pedig

péntektől ezeket követik a szállodák, a mozik, a színházak, a koncerttermek, a szabadtéri sportlétesítmények, valamint a fedett uszodák is.

Krakkó óvárosa

A lengyel vállalkozók lázadása is hozzájárult ehhez

A lengyel vendéglátósok polgári engedetlensége is kellett ahhoz, hogy a hatóság enyhítsen a szigorításon. Először a lengyel vállalkozók egy része döntött úgy, hogy az érvényben lévő korlátozások ellenére kinyit, majd némi borsos közhangulat után a varsói kormány sikeresen megállapodott a szolgáltatási szektorban működő vállalatok tulajdonosaival a korlátozások enyhítésén.

Magyarországon várhatóan márciusban nyithatunk, mégpedig a következő módon:

(Forrás: Spabook)

Lengyelország | koronavírus | koronavírus-járvány | járvány | lengyel

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram