Close
Kiderült, hogyan nyit Magyarország március elején

Kiderült, hogyan nyit Magyarország március elején

Kétlépcsős nyitás jöhet a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

Ha jók lesznek a számok, megindulhat a korlátozások óvatos, szakaszos lazítása, március elsejétől és április elejétől két fázisú nyitás jöhet – jelentette be Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: remélik, hogy a harmadik hullám elkerülhető lesz, a számok stagnálnak.

Február elseje és május 31-e között az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek nem kell bérleti díjat fizetni állami vagy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok után. Tízmillió forint erejéig hitelt adnak a kis- és középvállalkozásoknak, három évig nem kell megkezdeni a törlesztést. Újraindítási gyorskölcsönt kapnak a kkv-k tízmillió forintig, amit három év türelmi idő után kell megkezdeni törleszteni.

Az oltást igazoló plasztikkártyáról elmondta: az a védettséget, nem pedig az oltottságot igazolja majd, tehát az is védettnek minősül, aki felépült a vírusból.

Határátlépéskor karanténkötelezettség nem vonatkozik majd arra, aki védett lesz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint amint lehet, nyitás lesz, de könnyen elképzelhető, hogy a szektor java része ezt már nem éli meg. Közben a nyitást kilátásba helyezőkre brutális büntetések várnak itthon, amíg Franciaországban például ugyanezek a büntetések nagyon enyhék. Olaszországban hétfőtől este hatig nyitva lehetnek az éttermek és a bárok az ország narancssárga, nem veszélyes zónáiban.

koronavírus | étterem | járvány

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram