Close
Keményebb kormányrendeletet fogadtak el, ami főként a vendéglátósokat érinti

Keményebb kormányrendeletet fogadtak el, ami főként a vendéglátósokat érinti

Szigorúbb büntetésre számíthatnak azok magyarországi vendéglátósok, akik megszegik a korlátozó intézkedéseket.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából az derül ki, hogy amennyiben a hatóságok tudomást szereznek arról, hogy egy vendéglátó egységben helyben fogyasztanak, vagy illetéktelenek tartózkodnak ott,

az illető helyet első alkalommal hat hónapra, ismételt kötelezettségszegés esetén pedig egy évre bezárják.

Ezen felül, amennyiben egy üzletet másodszor kapnak rajta a korlátozó intézkedések megszegésén, a hely üzemeltetőjét és az üzletet működtető cég minden tagját eltiltják a vendéglátó tevékenységek gyakorlásáról a büntetés teljes idejére. További változás, hogy amíg eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírságot szabhattak ki a szabálysértőkre,

a bírság összege ezentúl egymilliótól ötmillió forintig terjedhet.

A vendéglátósok egy része már nem bírja tovább

Az, hogy a vendéglátósok egyre kétségbeesettebbek, érthető, ugyanis egészen márciusig fennmaradnak a jelenleg érvényben lévő korlátozások, így az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

A vendéglátósok szerte a világban nehéz helyzetben vannak: egy mexikói vendéglátós szerint vagy kinyitnak, vagy meghalnak, míg Lengyelországban kisebb lázadásba fogtak az érintett vállalkozók, akik az érvényben lévő korlátozásokkal ellentétben úgy döntöttek, hogy kinyitnak. Magyarországon pedig az egyik debreceni vendéglátós cselhez folyamodna, hogy kinyithasson – bár van egy olyan érzésünk, hogy ezzel megütné a bokáját:

(Forrás: 444, Magyar Közlöny)

magyar közönség | magyarország | magyar közlöny | kormányrendelet | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram