Close
Keményebb kormányrendeletet fogadtak el, ami főként a vendéglátósokat érinti

Keményebb kormányrendeletet fogadtak el, ami főként a vendéglátósokat érinti

Szigorúbb büntetésre számíthatnak azok magyarországi vendéglátósok, akik megszegik a korlátozó intézkedéseket.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából az derül ki, hogy amennyiben a hatóságok tudomást szereznek arról, hogy egy vendéglátó egységben helyben fogyasztanak, vagy illetéktelenek tartózkodnak ott,

az illető helyet első alkalommal hat hónapra, ismételt kötelezettségszegés esetén pedig egy évre bezárják.

Ezen felül, amennyiben egy üzletet másodszor kapnak rajta a korlátozó intézkedések megszegésén, a hely üzemeltetőjét és az üzletet működtető cég minden tagját eltiltják a vendéglátó tevékenységek gyakorlásáról a büntetés teljes idejére. További változás, hogy amíg eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírságot szabhattak ki a szabálysértőkre,

a bírság összege ezentúl egymilliótól ötmillió forintig terjedhet.

A vendéglátósok egy része már nem bírja tovább

Az, hogy a vendéglátósok egyre kétségbeesettebbek, érthető, ugyanis egészen márciusig fennmaradnak a jelenleg érvényben lévő korlátozások, így az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

A vendéglátósok szerte a világban nehéz helyzetben vannak: egy mexikói vendéglátós szerint vagy kinyitnak, vagy meghalnak, míg Lengyelországban kisebb lázadásba fogtak az érintett vállalkozók, akik az érvényben lévő korlátozásokkal ellentétben úgy döntöttek, hogy kinyitnak. Magyarországon pedig az egyik debreceni vendéglátós cselhez folyamodna, hogy kinyithasson – bár van egy olyan érzésünk, hogy ezzel megütné a bokáját:

(Forrás: 444, Magyar Közlöny)

FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik!
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom