Close
Márciusig nincs remény az éttermek számára

Márciusig nincs remény az éttermek számára

Tovább tart a vendéglátóhelyek szenvedése.

Január 28-án Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, márciusig meghosszabbítják a korlátozáskat.

Mindez azt jelenti, hogy a kijárási korlátozás fennmarad, az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

Külön kiemelte, hogy fellépnek azon a vendéglátóhelyek ellen, amelyek kinyitnak február 1-én.

Mindez azt jelenti, hogy februárban a minden bizonnyal elviselhető időjárás ellenére a teraszok sem nyithatnak ki, amely a terasszal rendelkező helyeknek reményt adhatna a túlélésre.

A vendéglátói szektor képviselői és tulajdonosok egyre hangosabban követelik a mielőbbi megnyitást és érdemi segítséget, az eddigi intézkedések ugyanis legfeljebb szépségtapasznak voltak jók, vagy csak bizonyos köröket érintettek. Magyarországon eddig egy nagykanizsai kocsmatulajdonos jelentette be, hogy február elsején kinyit, még akkor is, ha megbüntetik, Lengyelországban azonban nagyobb az összefogás, aminek úgy fest, meg is lesz az eredménye.

vendéglátás | karantén | kijárási tilalom | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram