Close
Újabb légitársaság vezeti be a vakcinaútlevelet

Újabb légitársaság vezeti be a vakcinaútlevelet

Nem árt megbarátkozni a gondolattal, ha repülni szeretnénk.

Tavasztól az új-zélandi Air New Zealand légitársaság elkezdni tesztelni a digitális vakcinaútlevél-alkalmazását. A cél, hogy csak olyan utasok lépjenek a fedélzetre, akiket beoltottak, és akik ezt bizonyítani is tudják. Az applikációt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) fejleszti ki, és a tesztelést az Auckland–Sydney útvonalon végzik. A háromhetes időszak alatt utasokon és a személyzeten is tesztelni fogják az applikáció alkalmazását.

Nem az IATA Travel Pass az egyetlen ilyen applikáció: az American Airlines is előállt saját digitális oltási igazolványával és a CLEAR biztonsági cég is piacra dobta saját verzióját.

Számos ország igyekszik vakcinaútlevelek bevezetésével beindítani a turizmust, ilyen a Seychelles-szigetek, Grúzia és Lengyelország, ezeken a helyeken az oltással rendelkező utazók előnyt élveznek.

Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern azt nyilatkozta, hogy országa addig nem nyitja meg a határait, amíg minden állampolgárt be nem oltottak, a szomszédos Ausztrália pedig még a beoltottak esetében is alkalmazni fogja a kéthetes karantént.

repülés | ausztrália | oltás | vakcina | uj-zeland

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram