Close
Újabb légitársaság vezeti be a vakcinaútlevelet

Újabb légitársaság vezeti be a vakcinaútlevelet

Nem árt megbarátkozni a gondolattal, ha repülni szeretnénk.

Tavasztól az új-zélandi Air New Zealand légitársaság elkezdni tesztelni a digitális vakcinaútlevél-alkalmazását. A cél, hogy csak olyan utasok lépjenek a fedélzetre, akiket beoltottak, és akik ezt bizonyítani is tudják. Az applikációt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) fejleszti ki, és a tesztelést az Auckland–Sydney útvonalon végzik. A háromhetes időszak alatt utasokon és a személyzeten is tesztelni fogják az applikáció alkalmazását.

Nem az IATA Travel Pass az egyetlen ilyen applikáció: az American Airlines is előállt saját digitális oltási igazolványával és a CLEAR biztonsági cég is piacra dobta saját verzióját.

Számos ország igyekszik vakcinaútlevelek bevezetésével beindítani a turizmust, ilyen a Seychelles-szigetek, Grúzia és Lengyelország, ezeken a helyeken az oltással rendelkező utazók előnyt élveznek.

Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern azt nyilatkozta, hogy országa addig nem nyitja meg a határait, amíg minden állampolgárt be nem oltottak, a szomszédos Ausztrália pedig még a beoltottak esetében is alkalmazni fogja a kéthetes karantént.

FOLYTASD EZZEL
Van zsákjában minden jó? Óriási szigorításokat hozott a Mikulás az oltatlanoknak Ukrajnában
Hajmeresztő összegre kezdték bírságolni az oltás nélkül tömegközlekedőket Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom