Hátborzongató és veszélyes: ilyen a szárnyasruha-repülés

Amióta az eszünket tudjuk, a repülés legnagyobb vágyaink egyike. Semmi máshoz nem hasonlítható szabadságérzetet, hatalmas adrenalinlöketet és persze olyan csodálatos látképet ad, amit nem tapasztalhatunk meg mindennap. 

Manapság jó néhány extrém sportágnak köszönhetően gyakorlatilag bárki megkaphatja a repülés élményét, még ha csak percekre, másodpercekre is.

Közülük a legizgalmasabb és kétségkívül legveszélyesebb a szárnyasruha-repülés (wingsuit flying), amit nem egy helyen betiltottak már.

A szárnyasruhás ugrók általában igyekeznek alacsonyan repülni, alig néhány méteres sziklahasadékot vesznek célba. Egy speciálisan kialakított ruhában ugranak le mondjuk egy sziklaszirtről, majd szárnyaik kormányzásával irányíthatják a repülésüket. A roppant erős anyagból készült ruha lábaik és karjaik közötti kifeszítésével nyerhetnek nagy felületet, és érhetnek el jelentős felhajtó erőt.

Hogy mennyire kockázatos és veszélyes sport ez, arról legyen elég annyi, hogy míg az ejtőernyősöknél nagyjából minden százezredik ugrásra jut egy haláleset, addig a szárnyasruhás ugróknál kb. minden ezredik ugrás halállal végződik. Ebben a 360-as technikával készült videóban két profi segítségével egészen hátborzongató felvételek csinálnak kedvet hozzá – vagy éppen tántorítanak el tőle.

(Fotó: Unsplash)

veszélyes | repülés | szárnyasruha | sport | video

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom