Close
Hátborzongató és veszélyes: ilyen a szárnyasruha-repülés

Hátborzongató és veszélyes: ilyen a szárnyasruha-repülés

Amióta az eszünket tudjuk, a repülés legnagyobb vágyaink egyike. Semmi máshoz nem hasonlítható szabadságérzetet, hatalmas adrenalinlöketet és persze olyan csodálatos látképet ad, amit nem tapasztalhatunk meg mindennap. 

Manapság jó néhány extrém sportágnak köszönhetően gyakorlatilag bárki megkaphatja a repülés élményét, még ha csak percekre, másodpercekre is.

Közülük a legizgalmasabb és kétségkívül legveszélyesebb a szárnyasruha-repülés (wingsuit flying), amit nem egy helyen betiltottak már.

A szárnyasruhás ugrók általában igyekeznek alacsonyan repülni, alig néhány méteres sziklahasadékot vesznek célba. Egy speciálisan kialakított ruhában ugranak le mondjuk egy sziklaszirtről, majd szárnyaik kormányzásával irányíthatják a repülésüket. A roppant erős anyagból készült ruha lábaik és karjaik közötti kifeszítésével nyerhetnek nagy felületet, és érhetnek el jelentős felhajtó erőt.

Hogy mennyire kockázatos és veszélyes sport ez, arról legyen elég annyi, hogy míg az ejtőernyősöknél nagyjából minden százezredik ugrásra jut egy haláleset, addig a szárnyasruhás ugróknál kb. minden ezredik ugrás halállal végződik. Ebben a 360-as technikával készült videóban két profi segítségével egészen hátborzongató felvételek csinálnak kedvet hozzá – vagy éppen tántorítanak el tőle.

(Fotó: Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom