Close
Hátborzongató és veszélyes: ilyen a szárnyasruha-repülés

Hátborzongató és veszélyes: ilyen a szárnyasruha-repülés

Amióta az eszünket tudjuk, a repülés legnagyobb vágyaink egyike. Semmi máshoz nem hasonlítható szabadságérzetet, hatalmas adrenalinlöketet és persze olyan csodálatos látképet ad, amit nem tapasztalhatunk meg mindennap. 

Manapság jó néhány extrém sportágnak köszönhetően gyakorlatilag bárki megkaphatja a repülés élményét, még ha csak percekre, másodpercekre is.

Közülük a legizgalmasabb és kétségkívül legveszélyesebb a szárnyasruha-repülés (wingsuit flying), amit nem egy helyen betiltottak már.

A szárnyasruhás ugrók általában igyekeznek alacsonyan repülni, alig néhány méteres sziklahasadékot vesznek célba. Egy speciálisan kialakított ruhában ugranak le mondjuk egy sziklaszirtről, majd szárnyaik kormányzásával irányíthatják a repülésüket. A roppant erős anyagból készült ruha lábaik és karjaik közötti kifeszítésével nyerhetnek nagy felületet, és érhetnek el jelentős felhajtó erőt.

Hogy mennyire kockázatos és veszélyes sport ez, arról legyen elég annyi, hogy míg az ejtőernyősöknél nagyjából minden százezredik ugrásra jut egy haláleset, addig a szárnyasruhás ugróknál kb. minden ezredik ugrás halállal végződik. Ebben a 360-as technikával készült videóban két profi segítségével egészen hátborzongató felvételek csinálnak kedvet hozzá – vagy éppen tántorítanak el tőle.

(Fotó: Unsplash)

video | veszélyes | repülés | sport | szárnyasruha

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram