Close
Hátborzongató és veszélyes: ilyen a szárnyasruha-repülés

Hátborzongató és veszélyes: ilyen a szárnyasruha-repülés

Amióta az eszünket tudjuk, a repülés legnagyobb vágyaink egyike. Semmi máshoz nem hasonlítható szabadságérzetet, hatalmas adrenalinlöketet és persze olyan csodálatos látképet ad, amit nem tapasztalhatunk meg mindennap. 

Manapság jó néhány extrém sportágnak köszönhetően gyakorlatilag bárki megkaphatja a repülés élményét, még ha csak percekre, másodpercekre is.

Közülük a legizgalmasabb és kétségkívül legveszélyesebb a szárnyasruha-repülés (wingsuit flying), amit nem egy helyen betiltottak már.

A szárnyasruhás ugrók általában igyekeznek alacsonyan repülni, alig néhány méteres sziklahasadékot vesznek célba. Egy speciálisan kialakított ruhában ugranak le mondjuk egy sziklaszirtről, majd szárnyaik kormányzásával irányíthatják a repülésüket. A roppant erős anyagból készült ruha lábaik és karjaik közötti kifeszítésével nyerhetnek nagy felületet, és érhetnek el jelentős felhajtó erőt.

Hogy mennyire kockázatos és veszélyes sport ez, arról legyen elég annyi, hogy míg az ejtőernyősöknél nagyjából minden százezredik ugrásra jut egy haláleset, addig a szárnyasruhás ugróknál kb. minden ezredik ugrás halállal végződik. Ebben a 360-as technikával készült videóban két profi segítségével egészen hátborzongató felvételek csinálnak kedvet hozzá – vagy éppen tántorítanak el tőle.

(Fotó: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ha lenne egy drónunk, ilyesmi videót készítenénk mi is
Így kell kihasználni a napsütést, a szelet és a jó időt a Velencei-tavon
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom