Close
Valaha volt legerősebb kiállítási programjával jön idén a Szépművészeti Múzeum

Valaha volt legerősebb kiállítási programjával jön idén a Szépművészeti Múzeum

Többek között Bosch-, Matisse- és El Greco-kiállítás, a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) Vaszary- és Art deco-tárlat várja a látogatókat, és 2022-ben teljes körűen befejeződik a Szépművészeti épületének felújítása is.

Az április 8-án nyíló Bosch-kiállítás mintegy kilencven műalkotást vonultat fel, köztük tizenegy saját kezű Bosch-festményt, ami a németalföldi mester teljes festői életművének közel felét teszi ki. Ez a tárlat évtizedes távlatban is a világ legjelentősebb Bosch-kiállításai közé sorolható – mondta Baán László, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

A főigazgató szólt a Szépművészeti Henri Matisse- és El Greco-nagykiállításairól is, az MNG programjára kitérve pedig az 1920-as, 30-as évek művészetét bemutató, Art Deco Budapest című kiállítást és a 24 frissen előkerült festményt is felvonultató Vaszary-életműtárlatot emelte ki.

A Liget Budapest projektben a Magyar Zene Háza után rövidesen megnyílik a Néprajzi Múzeum, ahhoz azonban, hogy a projekt valóban “felkerüljön a világtérképre”, szükséges az Új Nemzeti Galéria megépítése is – közölte Baán László.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

tárlat | bosch | Magyar Nemzeti Galéria | el greco | matisse

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram