Close
Mondjuk, hogyan szilveszterezhetsz David Hasselhoff-fal – Öt penge újévi buli a világból

Mondjuk, hogyan szilveszterezhetsz David Hasselhoff-fal – Öt penge újévi buli a világból

Közeleg az esztendő utolsó napja, melyet lehet szerényen vagy stílusosan ünnepelni, a tévé előtt vagy egy utcabálon őrjöngve – és lehet egy másik országban, uram bocsá’, másik földrészen is. A világ nagyvárosai rendre hatalmas erőkkel készülnek december 31-ére, hogy rendesen átadják a múltnak 2017-et, úgyhogy megnéztük, mire lehet számítani idén Londontól Sydneyig. 

London, Anglia

A bizsergő London szilveszter éjszakáján valóságos vad angyallá változik. Éjfélkor szinte megszűnik a sötétség, és az égbolt fényáradatának köszönhetően úgy érezzük, máris ránk köszöntött a hajnal, és mindjárt indul a szokásos újévi parádé táncosokkal, dobosokkal, zenészekkel és akrobatákkal.

Ehhez hozzájárul természetesen a London Eye-nál fellőtt, a világ legjobbjai között jegyzett éjféli tűzijáték, amit a visszafogottabb szilveszterezők a Temzén való hajókázás során is élvezhetnek, aki pedig a város egyik legismertebb jelképénél venne részt a nagy közös visszaszámlálásban, annak a Big Bennél kell időben elfoglalnia a legjobb helyet.

További információ itt.

Berlin, Németország

Rendre stílusosan ünnepelnek a hűvösnek elkönyvelt németek a Brandenburgi kapunál, ahol nem ritkán egymillió ember gyűlik össze trombitát fújni az ország legnagyobb szilveszteri buliján.

Két kilométer hosszan állnak itt a szórakoztató programoknak felállított színpadok és a partisátrak, nem beszélve a klasszikus német gasztronómia tocsogós remekeit rejtő ételes házikókról.

Éjfélkor hatalmas meglepetésre berobban a tűzijáték, aztán a jókívánságok átadását követően kezdődhet a reggelig tartó utcabál, méghozzá sztárfelhozatallal a nagyszínpadon (idén David Hasselhoffot is el lehet csípni).

További információ itt.

New York, Egyesült Államok

Általában elsőként számolnak be az újév reggeli híradások a New York-i szilveszterről, nem véletlenül. A Times Square ilyenkor a világ központja, a Föld talán legnagyobb bulija. Kétmillióan zsúfolódnak össze az ikonikus téren, hogy élőben legyenek részesei a hagyománynak, amikor éjfél előtt egy perccel leeresztik a harmincezernél is több LED-del felturbózott gigantikus kristálygömböt (amely előtte egy múzeumban pihen és bárki beledobhatja kívánságát), aztán pedig az utolsó tíz másodpercben együtt számoljon vissza a budapestnyi embertömeg.

A program már kora este elkezdődik, egymásnak adják a színpadot napjaink ismert amerikai zenészei, éjfél után pedig a boldogság mellett konfettiben is lehet bőségesen úszni.

További információ itt.

Párizs, Franciaország

Victor Hugo egyszer azt mondta, Párizs levegője konzerválja a lelket.

Az elegancia és a fény városában, a világ egyik legszebb sugárútján átélt újévbe fordulás pedig egészen biztosan maradandó emléket jelenthet a szívünknek. A Champs-Elysées-n több százezren jönnek össze az év utolsó napján és csodálják a Diadalívre vetített képeket, a visszaszámláláskor pedig reflektorok világítják meg a párizsi eget.

Előtte-utána gourmet-pavilonokban kóstolhatjuk a francia konyha remekeit, a szervezők ezerkétszáz négyzetméteres táncteret és VIP bárrészt különítenek el, hogy mindenki megkaphassa élete szilveszterének lehetőségét.

További információ itt.

Sydney, Ausztrália

Ha szeretnénk az itthoniak orra alá dörgölni, hogy (a közép-európai időzónánk szerint) mi már délután koccintunk 2018-ra, és a várhatóan vacogtató magyarországi hideg helyett klottgatyában tesszük ezt, a sydneyi operaháznál tartandó tűzijátékorgiánál jobb lehetőséget nem nagyon találunk rá. Az ausztráliai kikötőváros öblének partjain milliós tételre lehet számítani mind a résztvevők létszámát, mind a tűzijáték költségvetését illetően (utóbbit természetesen dollárban kell érteni).

A program délután légi bemutatóval kezdődik, táncelőadásokkal, majd családi tűzijátékkal folytatódik, hogy aztán éjfélkor megkezdődjön a tizenkét percen át tartó tátott szájjal bámulás az égre.

További információ itt.

Ez is érdekelhet:

szilveszter | sydney | berlin | utcabál | london

FOLYTASD EZZEL

Nyolc földön túli táj, ahol megszűnik a határ a képzelet és a valóság között

Rendhagyó módon küzd a hőhullámok ellen az egyik legnépszerűbb spanyol város

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom