Close
Színes napszemüveglencse: nem csak divatfunkciója van!

Színes napszemüveglencse: nem csak divatfunkciója van!

A nyári szezon kihagyhatatlan kelléke kétségkívül egy divatos és modern napszemüveg. Sokan előszeretettel választanak színes lencsével rendelkező szemüveget, azt viszont kevesen tudják, hogy a színeknek nem csak az öltözködésünk szempontjából van jelentősége!

Sokan dobják fel ilyenkor a gardróbjukat egy-egy új darabbal, hiszen mikor lenne aktuálisabb a régóta áhított Oakley napszemüveg beszerzése, mint a szemünknek komoly ártalmakat okozó erős napsugárzás idején?

A legfontosabb szempontok napszemüveg vásárlásakor

A tökéletes darab keresésekor mindenekelőtt győződjünk meg róla, hogy megfelelő UV-védelemmel ellátottak-e a kiszemelt termék lencséi. Illetve, megbízható-e az a szemüveg, amelyik ezt állítja magáról. Vagyis: ne csak a jól ismert UV400-as címkét keressük a lencsén, hanem ellenőrizzük azt is, hogy minőségi forrásból származik-e! Egy optikában vagy megbízható webboltban vásárolt Oakley Holbrook napszemüveg például biztosan nem fog csalódást okozni. 

Ha a fenti két szempontot kipipáltuk, jöhetnek a külsőségek! Lássuk, a napszemüveg lencséjének színe alapján hogyan szűkíthetjük tovább a kört! Mit jelentenek az egyes árnyalatok és mikor melyikre érdemes szavazni? 

 

A különböző színű lencsék különböző funkcióval rendelkeznek

Fekete napszemüveg lencse

Igazi jolly joker árnyalat, tulajdonképpen minden célra megfelel és bármilyen fényviszony esetén védelmet nyújt. Ha kedveljük a klasszikus darabokat, egy stílusos fekete napszemüveggel nem lőhetünk mellé.

 

Szürke napszemüveg lencse

Szürke lencse mellett tegyük le a voksunkat, ha szeretnénk ugyanolyan biztosra menni, mint a fekete napszemüveggel, de egy árnyalatnyival világosabb hatásra vágyunk. Szürke lencsékkel kifinomulttá tehetjük a megjelenésünket, miközben a legerősebb napsütésben is biztosított a tökéletes látás, és a tükröződés redukálása.

 

Barna napszemüveg lencse

A fekete és a szürke mellett az egyik leggyakoribb lencseszín. Kiváló választás például vezetéshez vagy túrázáshoz is, hiszen segít a mélységérzékelésben, a kontrasztok érzékelésében, és napos vagy felhős időben is tökéletes látást biztosít. Vízi sportok szerelmeseinek is hatékony segítséget nyújt a visszatükröződés kiszűrésében.

 

Zöld napszemüveg lencse

Családi kirándulás, piknik a parkban, tollasparti a kertben? Szabadtéri programokhoz tökéletes kiegészítő lehet. Világosítja az árnyékokat és nagy kontrasztot biztosít. Erős napsütéstől a felhősebb időig bármikor bátran bevethető. Ha teljeskörű védelemre vágyunk egy kis különleges csavarral, egy zöld napszemüveg lesz a mi választásunk!

 

Kék napszemüveg lencse

A kék lencsék javítják a színek és a kontúrok érzékelését, csökkentik a ragyogást. Szuper választás, ha szabadtéri rendezvényen veszünk részt nézőként, így garantáltan nem maradunk le semmilyen fontos mozzanatról. Ráadásul a kék nagyon népszerű szín a divatkiegészítők sorában, hiszen szinte mindenkinek jól áll.

Lila napszemüveg lencse

A kékhez hasonlóan hatékonyan csökkenti a ragyogást és segítséget nyújthat az általános fényerő csökkentésében is. Tökéletes választás egy lila napszemüveg, ha nem vágyunk extravagáns megjelenésre, mégis szeretnénk feldobni az outfitünket.

 

Piros, narancssárga napszemüveg lencse

Ezek a vidám, hamisítatlan nyári színek pihentetik a szemünket és javítják a vizuális mélységet is. Egy piros lencséjű napszemüveg ráadásul nem csak kánikulában tesz nekünk jó szolgálatot: a téli sportok szinte elengedhetetlen tartozéka! Síelés közben egy piros Oakley napszemüveg viselőinek garantáltan jó látásviszonyokat biztosít, hiszen kiválóan ellensúlyozza a hideg, kékes árnyalatokat. Vezetés közben azonban óvatosan bízzuk magunkat egy piros lencsére, hiszen torzíthatja a színeket.

Sárga napszemüveg lencse

A sárga színű napszemüvegek rossz fényviszonyok mellett segítenek a tisztánlátásban, és szemünk fáradtságának csökkentésében is szerepet játszhat, hiszen a képernyők által kibocsátott kék fényt is hatékonyan szűri. Szabadtéri sportok közben is hasznunkra válhat egy sárga lencséjű napszemüveg: a piroshoz hasonlóan viselhetjük síeléshez, de akár hegyi kerékpározáshoz is.

 

Arany napszemüveg lencse

A sárga és a barna színű lencsék pozitív tulajdonságait ötvözi: vezetéstől a szabadtéri sportokig bátran viselhetjük gyenge fényviszonyok és erős napsütés mellett is. Nem mellesleg rendkívül elegáns és különleges megjelenést biztosít.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram