Close
Bejött a közönségnek az otthoni színházélmény, vissza is térnek majd az előadások

Bejött a közönségnek az otthoni színházélmény, vissza is térnek majd az előadások

Első évada végéhez közeledik a SzínházTV online színházi streamingszolgáltató platform, amely legközelebb szeptemberben tér újra vissza a képernyőkre. Tavaly november óta tizenkét színház harminchat produkciója volt látható a SzínházTV felületén otthonról, külföldről és vidékről egyaránt, és akár többedmagunkkal is élvezhettük a közvetítéseket.

Az első évadban több mint száz alkalommal közvetítettek színházi előadásokat a SzínházTV weboldalán, melyekre harmincnégy országból, köztük például Hong Kongból és Tulumból is váltottak jegyet a színházkedvelők. A SzínházTV első évadának utolsó előadásai még június 15-ig megtekinthetők.

A 2020 novemberében induló SzínházTV célja az volt, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa a színházi előadások élményét, köztük azokhoz is, akik valamilyen okból nem tudják személyesen megnézni kedvenc színdarabjaikat. A platform sikerét nem csak a több mint száz színházi közvetítés mutatja: a jegyeladások szerint Németországból például közel háromszáz magyar család látogatott el virtuálisan a magyar színházakba, hogy kedvenc művészeit a legkiválóbb rendezesékben láthassa. A SzínházTV felületén megtalálható világtérképen mi magunk is láthatjuk, mely külföldi országokból váltottak jegyet az előadásokra.

A legizgalmasabb helyszínek között van többek között Madaszkár, Marokkó és Szingapúr, illetve az Egyesült Arab Emírségek is.

A SzínházTV az első évadban a legmodernebb technológiával közvetítette az előadásokat: a felvételek hat kamerával készítették, és a közvetítések 4K Ultra HD minőségben zajlottak. A nézők a profi vágásoknak köszönhetően egy új aspektusukból ismerhették meg a színházi előadásokat, hiszen átélhették a színészi játék minden apró rezdülését, melyeket színházban nem feltétlenül vesz észre a néző. A platformon újdonság az interaktív taps funkció is, amellyel a nézők otthonról is kifejezhetik tetszésüket az előadás végén a szereplők felé, és az ott született tapsot képesek bejátszani az élő előadások alkalmával, így összekötve az alkotókat az online közönséggel. A SzínházTV az előadások közvetítése mellett első saját produkcióját is elkészítette az évadban: áprilisban Caramel OnLive címen készítettek koncertfilmet az oldalon, valamint a Libri Irodalmi Díjátadó Gála megálmodásában és megvalósításában is kiemelkedő szerepet vállalt a streamingszolgáltató platform.

Hatalmas lelkesedéssel dolgoztunk nap mint nap a SzínházTV-n, és örömmel láttuk, hogy már a novemberi indulásunk pillanatában sokan csatlakoztak hozzánk. Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai közönség mellett, világszerte is el tudtuk juttatni a színházi élményeket a nézők otthonaiba, valamint az online tér adta lehetőségekkel segítettük a színészeket és a teátrumokat ebben a számukra nehéz időszakban. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki jegyet váltott a SzínházTV-n közvetített előadásokra és ezzel a legnagyobb bajban is segítette a társulatokat. Tele vagyunk tervekkel, és újításokkal; ezek egy részét pedig már az őszi évadban élvezheti a közönség mondta Radnai Márk, a SzínházTV alapítója.

A második évad 2021 szeptemberében izgalmas innovációkkal érkezik: a SzínházTV csapata megújuló repertoárral, eddig nem látott darabokkal és sok meglepetéssel várja vissza a színházkedvelő közönséget a világ minden tájáról.

(Fotók: Juhász G. Tamás, Borovi Dániel)

FOLYTASD EZZEL
Emlékmű ennél csodálatosabban még nem idézte fel 9/11 tragédiáját
Montenegró ismét korlátozásokat vezet be
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom