Close
Akárhány hullámot átvészelnénk ebben az óceánparti szörfházban

Akárhány hullámot átvészelnénk ebben az óceánparti szörfházban

Az amerikai Feldman Architecture olyan csodálatos óceánparti házat alkotott meg, amelyben a legmagasabb szintű dizájn lép egyensúlyba a kaliforniai stílussal.

A Csendes-óceánra néző Surf House Kalifornia szívében található. A 417 négyzetméteres lakás egyfajta nyaralóként szolgál egy San Franciscó-i családnak, melynek tagjai hétvégente rendszeresen kiruccannak Santa Cruz városába.

Olyan ingatlant álmodtak meg maguknak, amely tökéletesen idomul a tájhoz, beleolvad a környék hangulatába, szerkezete pedig visszafogott és természetes, kissé eklektikus.

A szörfház fő lakása kétszintes, a parthoz közel található. A földszinten a közösségi tér és a vendégszoba található, az üvegezett tolóajtóknak köszönhetően pedig összeér a kültér és az enteriőr. A hozzá tartozó udvar igazi oázis, ahol helyet kapott egy szabadtéri konyha és egy pezsgőfürdő is, így tökéletes kikapcsolódást biztosít a család számára még akkor is, ha nagyobb baráti társaságot látnak vendégül. Az emeleten egy lakosztály, egy további hálószoba, valamint egy iroda található. A fő hálószoba üvegfalai a padlótól a mennyezetig érnek.

Az ingatlan elülső részén található a garázs és a szörffelszerelések tárolására alkalmas épületrész a hozzá tartozó szélvédett udvarral, ami egész évben vonzza a napfényt.

Nem kell azonban Amerikáig menni a tökéletes szörfparadicsomért. Az elmúlt fél évben a világ legjobb szörföseinek szeme az óceánok helyett a svájci Alpokban található új Wavegarden által kivitelezett Alaïa Bayre szegeződött, amely ötszáz méterrel a tengerszint felett, havas hegyek lábánál egészen új szörfélményt kínál a sport szerelmeseinek.

(Forrás: Dezeen, fotók: Joe Fletcher)

ház | nagy sztori | ingatlan | szörfház | desing

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram