Így fog kinézni a világ legmonumentálisabb óriáskereke

Az Arup és a Heerim Architecture kollaborációjából születhet meg a világ leghatalmasabb óriáskereke Szöulban. A terveket UNStudio mutatta be nemrégiben. 

A Szöuli ikerszem névre keresztelt óriáskerék Szöul polgármesterének ambiciózus víziójának, a „Han-folyó ezer naplementével” koncepciójának kulcsfontosságú eleme. A két egymást metsző gyűrűvel rendelkező óriáskerék a tervek szerint száznyolcvan méteres lesz, így ezzel a világ legnagyobbjának számít majd.

Az innovatív kialakítású, két gyűrűs óriáskerék hatvannégy kapszulát forgat majd, melyek mindegyike húsz-huszonöt fő befogadására lesz alkalmas. Ez egyben azt is jelentheti, hogy az "ikerszemekből" egyszerre több mint ezernégyszázan gyönyörködhetnek majd a városban.

A szöuli óriáskerék monumentalitását mi sem bizonyítja jobban, minthogy

kapacitása közel kétszerese lesz az ikonikus London Eye-nak.

Az óriáskerék a Han-folyó partján, a világbajnoki stadion szomszédságában kap majd helyet egy negyven méter magas kulturális központ tetején. Az épületegyüttes kiállítótereknek, előadóteremnek, kiskereskedelmi és vendéglátó egységeknek fog otthont adni.

Az óriáskerék mellé az UNStudio javaslatára egy úgynevezett monorail is kiépülhet, amely javítani fogja a tervek szerint az "ikerszemek" megközelíthetőségét, egyben izgalmas utazási élményt is nyújt.

(Forrás: Designboom, fotók: UNStudio)

szöul | óriáskerék

FOLYTASD EZZEL

A világ legmenőbb céges főhadiszállásai igazi építészeti szenzációk is egyben

Ez történik, ha egy 12. századi olasz kolostor szállodaként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom