Close
Három óra alatt New Yorkban lehetünk ezzel a szuperszonikus személyszállító repülőgéppel

Három óra alatt New Yorkban lehetünk ezzel a szuperszonikus személyszállító repülőgéppel

London-New York három óra alatt? Seattle-Tokió hat óra? Igen, ezek mind realitássá válnak, amint bevezetik ezeket a hangsebességnél gyorsabb repülőket. A repjegy viszont busás lesz. Nagyon busás.

A denveri székhelyű Boom Supersonic jelentette be, hogy olyan személyszállító repülők gyártásába kezdett, amelyek szuperszonikus sebességgel, azaz a hangsebességnél gyorsabban fognak utasokat szállítani a levegőben. Az Overture (nyitány) névre keresztelt, formatervezetten kecses gépekből az American Airlines már most rendelt húsz darabot és a United is is lekötött már 25+35 darabot, úgyhogy a 2016-ban még csak tervezőasztalon létező koncepció most kézzel fogható valósággá válik.

A tervek szerint az Overture 2092 km/h-val is képes lesz haladni, 65-80 fő lesz a kapacitása és száz százalékban SAF-ot, azaz fenntartható üzemanyagot fog használni.

A gépeket úgy tervezik, hogy több mint hatszázszor képesek legyenek megkerülni a Földet, azaz több, mint 7 890 kilométert meg tudjanak tenni.

Az első Overture gépek 2025-re készülnek el, a légi személyszállításba pedig 2029-ben fognak bekapcsolódni.

A jegyek az extragyors, konkrétan menetidő-felező járatokra nem lesznek olcsók: kétmillió forintnál kezdődnek a mostani becslések szerint az ülőhelyek az Overture-re.

(Forrás: Afar)

hangsebesség | repülő | repülőút | gép | szuperszonikus

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram