Close
Könnyen becsavarodik az ember, amint kiteszi a lábát erre az utcára

Könnyen becsavarodik az ember, amint kiteszi a lábát erre az utcára

A NÓS kanadai dizájniroda nagyon különleges fizimiskát kölcsönzött a Montreali Szépművészeti Múzeum melletti Avenue du Musee utcának.

A trükkös felfestés nevet is kapott: Mozgó dűnék – a címválasztás pedig nemcsak művészi, hanem gyakorlati értelemben is nagyon helytálló. A járókelők ugyanis testközelből tapasztalhatják meg, milyen az utcára feszített optikai csalódás, és milyen érzés megélni, amint a lábuk alatt „görbül meg a tér”.

Az alkotáson fényvisszaverő gömböket helyeztek el, amelyek a Montreali Szépművészeti Múzeum különböző épületrészeit szimbolizálják, és mellesleg a geometriai formákkal együtt igencsak rásegítenek az optikai illúzióra. Föntről és messziről nézve az egész úgy fest, mint egy kiöntött tejeskávé, de amint közelebb érünk a felfestéshez, az utca kezd átalakulni:

a formák táncolni kezdenek, a sétány pedig életre kel és destabilizálódik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Contemporist)

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom