Close
Könnyen becsavarodik az ember, amint kiteszi a lábát erre az utcára

Könnyen becsavarodik az ember, amint kiteszi a lábát erre az utcára

A NÓS kanadai dizájniroda nagyon különleges fizimiskát kölcsönzött a Montreali Szépművészeti Múzeum melletti Avenue du Musee utcának.

A trükkös felfestés nevet is kapott: Mozgó dűnék – a címválasztás pedig nemcsak művészi, hanem gyakorlati értelemben is nagyon helytálló. A járókelők ugyanis testközelből tapasztalhatják meg, milyen az utcára feszített optikai csalódás, és milyen érzés megélni, amint a lábuk alatt „görbül meg a tér”.

Az alkotáson fényvisszaverő gömböket helyeztek el, amelyek a Montreali Szépművészeti Múzeum különböző épületrészeit szimbolizálják, és mellesleg a geometriai formákkal együtt igencsak rásegítenek az optikai illúzióra. Föntről és messziről nézve az egész úgy fest, mint egy kiöntött tejeskávé, de amint közelebb érünk a felfestéshez, az utca kezd átalakulni:

a formák táncolni kezdenek, a sétány pedig életre kel és destabilizálódik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Contemporist)

optikai csalódás | kanada | montreal | művészet | Mozgó dűnék

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ez történik, ha egy 19. századi templom látványos házként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom