Close
A Tama Budapestet választanánk, ha egy könnyed, pazar vacsorán engednénk el 2018-at

A Tama Budapestet választanánk, ha egy könnyed, pazar vacsorán engednénk el 2018-at

Ötvözi a könnyedséget és az eleganciát, otthonos hely, remek konyhával, kozmopolita hangulattal. Mindezt az év utolsó napján is átélhetjük a budapesti Arany János utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán.

Tama Budapest az elmúlt két évben olyan eredménylistát mutatott fel, amire nagyon érdemes odafigyelni, és amire csak a legerősebb szereplők képesek. A tavalyi Dining Guide Top 100 étteremkalauzban az előkelő 19. helyezést érte el, egy másik magazin beválasztotta a tíz legjobb budapesti étterem közé, A Best of Budapest-listán a legjobb új étterem címét érdemelte ki, a menedzsment pedig tavaly nyáron pedig a World Luxury Restaurant Awardon sepert be két elismerést is.

Ha címkékkel kellene leírni az Erdei János séf által vitt konyhát, akkor olyasmiket illesztenénk a karaktere mellé, mint az őszinteség, a tisztaság és a sallangmentesség.

Erdei kevés alapanyagból szeretne emlékezetes fogásokat alkotni, maníroktól mentesen. Szinte csak hazai hozzávalókkal dolgoznak, és ami a kulináris összhatást illeti, fontos, hogy mind közül a magyar legyen a legerősebb hang.

Ami a december 31-ei menüsort illeti, az alábbi fogásokra lehet számítani a Tama Budapest étteremben az esztendő utolsó napján 19 órakor kezdődő vacsorán:

  • Osztriga, ponzu lazackaviár
  • Nyúlkocsonya, savanyított zöldségek, japán spenót
  • Korhelyleves
  • Bébimalac-császár, karfiol, brokkoli, mogyoró
  • Marhaoldalas, meleg lencsesaláta
  • Prosecco, berkenye, fehér csokoládé

A részvétel ára harmincezer forint/fő (borpárosítással + tizenötezer forint/fő), + tizenkét százalék szervizdíj.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pálfi Balázs)

budapest | vacsora | tama étterem | szilveszter | menü

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram