Close
A Tama Budapestet választanánk, ha egy könnyed, pazar vacsorán engednénk el 2018-at

A Tama Budapestet választanánk, ha egy könnyed, pazar vacsorán engednénk el 2018-at

Ötvözi a könnyedséget és az eleganciát, otthonos hely, remek konyhával, kozmopolita hangulattal. Mindezt az év utolsó napján is átélhetjük a budapesti Arany János utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán.

Tama Budapest az elmúlt két évben olyan eredménylistát mutatott fel, amire nagyon érdemes odafigyelni, és amire csak a legerősebb szereplők képesek. A tavalyi Dining Guide Top 100 étteremkalauzban az előkelő 19. helyezést érte el, egy másik magazin beválasztotta a tíz legjobb budapesti étterem közé, A Best of Budapest-listán a legjobb új étterem címét érdemelte ki, a menedzsment pedig tavaly nyáron pedig a World Luxury Restaurant Awardon sepert be két elismerést is.

Ha címkékkel kellene leírni az Erdei János séf által vitt konyhát, akkor olyasmiket illesztenénk a karaktere mellé, mint az őszinteség, a tisztaság és a sallangmentesség.

Erdei kevés alapanyagból szeretne emlékezetes fogásokat alkotni, maníroktól mentesen. Szinte csak hazai hozzávalókkal dolgoznak, és ami a kulináris összhatást illeti, fontos, hogy mind közül a magyar legyen a legerősebb hang.

Ami a december 31-ei menüsort illeti, az alábbi fogásokra lehet számítani a Tama Budapest étteremben az esztendő utolsó napján 19 órakor kezdődő vacsorán:

  • Osztriga, ponzu lazackaviár
  • Nyúlkocsonya, savanyított zöldségek, japán spenót
  • Korhelyleves
  • Bébimalac-császár, karfiol, brokkoli, mogyoró
  • Marhaoldalas, meleg lencsesaláta
  • Prosecco, berkenye, fehér csokoládé

A részvétel ára harmincezer forint/fő (borpárosítással + tizenötezer forint/fő), + tizenkét százalék szervizdíj.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pálfi Balázs)

újév | szilveszter | tama étterem | menü | vacsora

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram