Close
Tamási Áron esszé- és novellapályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Írószövetség

Tamási Áron esszé- és novellapályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Írószövetség

Tamási Áron születésének 125. évfordulója alkalmából esszé- és novellapályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a Magyar Írószövetség szakmai együttműködésével.

A pályázatra szeptember 30-ig olyan, korábban nem publikált és más pályázaton még nem szerepelt műveket várnak, amelyek kapcsolódnak Tamási Áron életművéhez. A 18 év feletti alkotók számára meghirdetett pályázatra novella kategóriában maximum 33 ezer karakter terjedelmű

elbeszéléseket, novellákat, rövidprózákat várnak, amelyek tematikájukban, nyelvi sajátosságaikban, poétikai eszközeikben vagy helyszínüket tekintve kötődnek Tamási Áron életművéhez.

Esszé kategóriában szintén maximum 33 ezer karakter terjedelmű esszéket várnak, amelyek tárgya Tamási Áron élete, életműve, alkotói munkássága, szerepe és helye a 20. század prózairodalmában, sajátos nyelvi világa, recepciója, hatása a mai magyar irodalomra, színház-, illetve filmművészetre.

Az első díj 500 ezer forint, a második 300 ezer, a harmadik díj pedig 150 ezer forint mindkét kategóriában. A szervezők és a szakmai zsűri fenntartja a jogot, hogy különdíjakat is oszt, vagy megosztva ítéli oda a díjakat. Minden szerző kategóriánként egy művel pályázhat, nevezési díj nincs. A pályázati anyagot elektronikus formában várják a tamasiaronpalyazat@gmail.com email-címre. A kiírás részletei a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Írószövetség honlapján olvashatók.

Ez is érdekelhet:

pályázat | irodalom | tamási áron | novella | esszé

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom