Close
Nagyon meglepő utazási forma tarol idén nyáron a magyaroknál

Nagyon meglepő utazási forma tarol idén nyáron a magyaroknál

Ezek szerint nagyon spontán és kalandvágyó nép vagyunk!

Kiderült egy friss felmérésből ugyanis, hogy idén már nagyon nem szeretünk előre tervezni: minden negyedik magyar az utolsó pillanatban foglal utazást.

Honfitársaink negyven százaléka az utazás előtti hetekben vesz repülőjegyet, sőt, tizenhat százalék csupán 1-3 nappal előtte.

A Liszt Ferenc repülőtér a 2. legnépszerűbb augusztusban

2022. január 1. és július 31. között a Kiwi.com-on keresztül foglalva a június-júliusi hónapokra a barcelonai El Prat repülőtér volt a legnépszerűbb az európai utazók körében. Az előzetes adatok szerint nem lesz egy másképp augusztusban sem, viszont a TOP3-as lista további része változást mutat a nyár utolsó hónapjára. Fővárosunk reptere mostanra a június-júliusi listán elfoglalt 7. helyéről a 2. helyre került megelőzve a római Leonardo da Vinci–Fiumicino repülőteret.

TOP 3 legtöbbet foglalt repülőtér Európából 2022. június-júliusra 2022. január 1. és július 31. között a Kiwi.com-on keresztül:

Barcelona – El Prat, 2. London – Stansted, 3. Lisszabon – Portela

TOP 3 legtöbbet foglalt repülőtér Európából 2022. augusztusra 2022. január 1. és július 31. között a Kiwi.com-on keresztül:

Barcelona – El Prat, 2. Budapest – Liszt Ferenc Repülőtér, 3. Róma – Leonardo da Vinci- Fiumicino Repülőtér.

Az ír fővárosba repül a legtöbb magyar augusztusban, de továbbra is Olaszország a sláger

Hazánkból az idén július 31-ig Kiwi.com-on keresztül leadott foglalások alapján június-júliusra szintén a barcelonai El Prat repülőtér volt a legnépszerűbb, de augusztusban a dublini repülőtérre utazik a legtöbb honfitársunk úgy, hogy a megelőző hónapokban az ír főváros reptere még a TOP20-as listán sem szerepelt. Összességében azonban nem változott az országok népszerűsége: Olaszország, Spanyolország, majd Görögország vezetik a repülős utak foglalási listáját hazánkból.

TOP 3 legtöbbet foglalt repülőtér Magyarországról 2022. június-júliusra 2022. január 1. és július 31. között a Kiwi.com-on keresztül:

Barcelona – El Prat, 2. Berlin – Brandenburg, 3. London – Luton

TOP 3 legtöbbet foglalt repülőtér Magyarországról 2022. augusztusra 2022. január 1. és július 31. között a Kiwi.com-on keresztül

Dublini repülőtér, 2. Barcelona – El Prat, 3. Berlin – Brandenburg.

Május végén vették a legtöbb repülőjegyet a nyárra, június végén repült a legtöbb magyar

Ahogy közeledik az iskolaév vége, elkezdünk a nyári utazásokon gondolkodni és sokan már május végén/június elején elkezdenek repülőjegyet foglalni. A legtöbb magyar – a többi európaihoz hasonlóan – a május harmincadikai héten vett nyárra repülőjegyet, ám míg a kontinenst tekintve a július negyedikei héten szálltak repülőre a legtöbben, addig Magyarországról az előtte lévő hét, a június 27-ei volt a legnépszerűbb, ami a június 13-ai hetet előzte meg.

Ez a lista azonban még változhat, hiszen az adatok alapján a magyarok 40%-a nyaralást megelőző 2 hétben veszi meg a repülőjegyét, 12%-uk 2-3 héttel az indulás előtt, 3 hét-2 hónappal előre a magyarok több, mint harmada (36%) tervez, 2 hónap és 4 hónap között kb. minden 10., és az ennél is előbbre tervezők aránya elenyésző volt a Kiwi.com adatbázisában.

Itthon a nyári hónapokban így alakulnak a foglalások:

  • kevesebb, mint 3 napon belül: 16%
  • 4-6 nap: 9%
  • 1-2 hét: 15%
  • 2-3 hét: 12%
  • 3 hét-2 hónap: 36%
  • 2 hónap-4 hónap: 11%
  • 4 hónap-6 hónap: 2%.

(Fotók: Unsplash)

írország | kiwi | foglalás | last minute | utazás

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram