Close
Ilyen egy heti 280 millió forintért bérelhető szuperjacht

Ilyen egy heti 280 millió forintért bérelhető szuperjacht

Elegáns és környezetbarát.

Egy év szünet után visszatért a Monaco Yacht Show, az iparág egyik kiemelkedő eseménye. A kiállításon a jachtforgalmazók és -építők mutatták be legújabb hajóikat.

A számos elképesztő jacht közül egyértelműen az IYC által életre keltett Tatiana tágította legnagyobbra a pupillákat. A Tatiana idén debütált a piacon, és már bérelhető is – utóbbi azért különösen érdekes, mert ritkán lehet vadonatúj szuperjachtot kikölcsönözni, mivel vagy a leendő tulajdonosok megrendelései alapján épülnek, vagy elkapkodják őket, amint elkészülnek.

A nyolcvanméteres szuperjachtot a törökországi Bilgin Yachts álmodta meg.

A Tatiana nemcsak a legnagyobb jacht lett, amelyet valaha Törökországban építettek, de kategóriájában az egyik legkörnyezetbarátabbnak mondható.

Elegáns külsőt kapott, ami örvendetes kontrasztot jelent a hasonló méretű jachtokhoz képest, melyeknél nem minden esetben sikerült ezt összehozni.

A Tatiana a vízi sportok szerelmeseinek álma. Vizesblokkja közvetlenül a hajó főszalonjából érhető el; úszómedencével, terjedelmes jacuzzival, hatalmas úszóplatformmal, valamint egy ötletes, lehajtható oldalsó strandrészleggel rendelkezik, ami több napozóágyat is rejt. A jachtot high-tech finomságokkal is felszerelték, többek között jet skivel, búvárhúzókkal, elektromos szörfdeszkákkal, valamint kajakokkal, búvárfelszerelésekkel és bodyboardokkal.

Az enteriőrért felelős H2 Yacht Design luxuskategóriás és időtlen dizájnt adott a belső tereknek – és most szerencsére nem az elmúlt években oly jellemző, túlzásba vitt aranyhasználatra kell gondolni, merthogy a hajó mindenütt visszafogott luxust kínál, többek között makassari ébenfát és márványt.

A belső tér egyik csúcspontja a főlakosztály, egy egész fedélzetet foglal el. Az elbűvölő, fürdőszobás kabinon kívül privát nappali, kiülős helyek, valamint egy privát jacuzzi a található benne.

A vendégeknek összesen hét hálószoba áll rendelkezésükre a pihenéshez: két VIP-kabinban, három kétágyas kabinban és egy kétágyas kabinban vethetik meg a paplant.

Természetesen egy ekkora méretű jacht rengeteg belső helyiséggel büszkélkedhet: van egy elegáns étkezője, biliárdasztallal feldobott bárja (a Tatiana kiváló stabilizátorokkal rendelkezik a zavartalan hajózás érdekében), liftje, moziterme, gőzfürdője, edzőterme és szaunája is.

A Tatiana nyáron a Földközi-tengeren fog állomásozni, télen pedig a Karib-tengerre utazik. Az IYC-n keresztül heti 775 ezer euróért (azaz kb. 280 millió forintért) bérelhető (egyéb költségek mellett).

A bemutatása után egy évvel elkészült és vízre szállt az első példány a Lamborghini által ihletett Tecnomar szuperjachtból. A 4000 lóerős hajócsoda kabinja is bámulatos.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: iyc.com)

luxus | szuperjacht | hajó | álom | Tatiana

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram