Close
A legegyszerűbb tavaszi vacsorához csak kolbászra és zöldségekre van szükség

A legegyszerűbb tavaszi vacsorához csak kolbászra és zöldségekre van szükség

Gyakorlatilag nulla erőfeszítéssel egészséges és tartalmas vacsorát készíthetünk. Ráadásul nincs másra szükség hozzá, mint egy tepsire, némi olívaolajra, kolbászra és friss zöldségekre.

Hozzávalók:

  • 3-4 darab burgonya felkarikázva
  • 1 kisebb brokkoli rózsáira szedve
  • 1 kaliforniai paprika feldarabolva
  • 1-2 kisebb lilahagyma negyedekbe vágva
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 tk fokhagymagranulátum
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1/2 tk őrölt mustármag (opcionális)
  • só, bors, pirospaprika
  • sütni való kolbász, vagy tetszőleges grillkolbász karikákra vágva

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius-fokra! Egy tepsi aljára öntsünk egy kevés olívaolajat, majd halmozzuk rá az összes feldarabolt alapanyagot a kolbászok kivételével! Locsoljuk meg ismét egy kevés olívaolajjal és fűszerezzük gazdagon!
  2. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe 20 percre!
  3. Távolítsuk el a fóliát, szórjuk rá a felkarikázott kolbászt, és süssük további 10-15 percig, míg a zöldségek ropogósak nem lesznek, a kolbász pedig meg nem sül! Frissen tálalva fogyasszuk!

Az előkészítés kilencven százalékban felel azért, hogy örömmel főzzünk otthon – vallják a szakácsok, akik szerint ennek köszönhetően jelentősen meg tudjuk könnyíteni saját dolgukat. Ha ugyanis az általuk alkalmazott praktikákat bevezetjük a napi gyakorlatba, még egy extra edzésre, vagy egy kis délutáni szunyára is marad időnk.

(Fotók: Getty Images)

vacsora | tavaszi | zöldség | kolbász | recept

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram