Close
Ilyen, amikor a japán teakultúra és a skandináv életérzés találkozik

Ilyen, amikor a japán teakultúra és a skandináv életérzés találkozik

A Yatofu tervezőstúdió tégla, tölgy és acél elemeket használt a Helsinki belvárosában található teaház belső tereinek kialakítása során.

A hely hagyományos, mesterséges adalékanyagoktól mentes kínai és japán teákat kínál a Teemaa Helsinki szívében. Az üzlethelyiséget úgy alakították ki, hogy

az megidézze a teakészítés folyamatának mesterségét és a tealevelek textúráját.

A teafőzés során használt anyagokat modern formákban értelmezték újra, így alakult ki egy olyan kortárs tér, amelyben

a kézműves minőségen van a hangsúly.

A látogatók egy kiskereskedelmi területen keresztül jutnak be a teaházba, ahol a csomagolt teákat acél polcokon tekinthetik meg. A helyiség közepén tölgyfából alakították ki a pultot, melyet látványos téglasor támaszt alá.

A teaház másik oldalán egy napfényes pihenősarok található, ahol a látogatók kényelmesen kortyolhatják el a forró italaikat. A tölgyek ott is visszaköszönnek a székek, zsámolyok és asztallapokon keresztül.

A helyiség hátsó részében alakítottak ki egy kóstoló részt, melyet egy függöny választ el és ahol a márka legkülönlegesebb teái mellett a látogatók megismerhetik a teakészítés művészetét is.

(Forrás: Dezeen, fotók: Aleksi Tikkala)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom