Close
Ilyen, amikor a japán teakultúra és a skandináv életérzés találkozik

Ilyen, amikor a japán teakultúra és a skandináv életérzés találkozik

A Yatofu tervezőstúdió tégla, tölgy és acél elemeket használt a Helsinki belvárosában található teaház belső tereinek kialakítása során.

A hely hagyományos, mesterséges adalékanyagoktól mentes kínai és japán teákat kínál a Teemaa Helsinki szívében. Az üzlethelyiséget úgy alakították ki, hogy

az megidézze a teakészítés folyamatának mesterségét és a tealevelek textúráját.

A teafőzés során használt anyagokat modern formákban értelmezték újra, így alakult ki egy olyan kortárs tér, amelyben

a kézműves minőségen van a hangsúly.

A látogatók egy kiskereskedelmi területen keresztül jutnak be a teaházba, ahol a csomagolt teákat acél polcokon tekinthetik meg. A helyiség közepén tölgyfából alakították ki a pultot, melyet látványos téglasor támaszt alá.

A teaház másik oldalán egy napfényes pihenősarok található, ahol a látogatók kényelmesen kortyolhatják el a forró italaikat. A tölgyek ott is visszaköszönnek a székek, zsámolyok és asztallapokon keresztül.

A helyiség hátsó részében alakítottak ki egy kóstoló részt, melyet egy függöny választ el és ahol a márka legkülönlegesebb teái mellett a látogatók megismerhetik a teakészítés művészetét is.

(Forrás: Dezeen, fotók: Aleksi Tikkala)

nagy sztori | építészet | teaház | belsőépítészet | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram