Close
Nem tudsz elaludni? Ez az egyszerű telefonos praktika megoldja a problémádat

Nem tudsz elaludni? Ez az egyszerű telefonos praktika megoldja a problémádat

Az utazás közben vagy idegen környezetben nehezen elalvók számára a megfejtés mindvégig ott rejtőzött a telefonban.

A PregnantChicken nevű Instagram-oldal által nemrég megosztott bejegyzés “leplezte le” a megoldást – a fehér zaj funkciót, ami a 6S vagy újabb, illetve iOS15 vagy újabb operációs rendszerrel futó iPhone-telefonokon érhető el.

“Remek segítség alváshoz, váratlan útközbeni szunyókáláshoz, illetve simán csak elnyomja a nem kívánt hangokat. A funkció hat különböző hangot kínál, amiket folyamatosan lejátszik, amíg ki nem kapcsolod” – osztotta meg az Insta-fiók a lényegi dolgokat, miközben bemutatta rendeltetésszerű működését. A beállítások menüpontban a kisegítő lehetőségek parancsikont kell megtalálni, majd a háttérhangok menüpontot kiválasztani, aztán lehet böngészni a fehér zajok között.

 

Ez a hack nemcsak költségkímélő, hiszen a fehérzaj-generáló kütyük pluszkiadást jelentenek, de Bruce D. Forman álmatlansági specialista szerint hasznos is az alvászavarban szenvedőknek.

“Akár otthon, akár utazás közben pihenünk, a fehér zaj jótékonyan hat az alvásra” – mondta. “Elfedheti a tolakodó és zavaró hangokat, amelyek megnehezítik az elalvást, különösen így van ez a könnyű alvás szakaszában, amely a legtöbb felnőtt esetében az alvási idő nagyjából felét teszi ki. A fehér zaj rendszeres használata segíthet átállítani az agyat, hogy aztán a gyengéd hangokat az alváshoz társítsa.”

Ha van valami, amit kifejezetten szeretünk a TikTokban, az a hihetetlenül kreatív utazási hackek sora, amelyek hol a csomagoláshoz, hol a legjobb ülőhelyek megszerzéséhez, hol pedig az utazási idő hatékony eltöltéséhez kapcsolódnak. Tyler McCumber egyszerű, ám meglepően működőképes trükkje a kényelmet fokozza.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

megoldés | funkció | trükk | iphone | hack

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram