Close
Szorosan kapcsolódik az ember a szülőföldjéhez

Szorosan kapcsolódik az ember a szülőföldjéhez

Az idős emberek talán még szorosabb kapcsolatot ápolnak szülőföldjükkel és a természettel. Ezen a gondolaton indult el Karoline Hjorth és Riitta Ikonen, akik egy egyedi projekt keretein belül gyönyörű és megkapó fotókat készítettek karakterekről, akik szó szerint a környezetükbe olvadnak. 

2011-ben kezdődött minden, amikor elsősorban az északi népek természethez való viszonyát kutatták és jelenítették meg egy sorozattal. Több mint száz portrét készítettek ekkor.

Mindegyik képen egy modern karaktert mutattak be, aki egy speciális ruha segítségével a környezetbe simul.

Ezek a hol monumentális, hol visszafogottabb, de nagyon ötletes maskarák élettörténetüket, szakmájukat, hivatásukat is bemutatják.

Akad közöttük keramikus művész, kőbe szorulva, vagy nyugdíjas divatfotós is, kényelmetlen és szúrós ruhába csomagolva.

A két művész szerint modelljeik igen komolyan készültek a fotózásokra, és nagyon megható volt, ahogy a legtöbbjük teljesen átszellemült, és magáénak tudta az egész projektet.

Ez a harmónia és meggyőződés átjön a fotókról. Van, akit csupán mohákkal fedtek, de olyan úr is akadt, akire komplett jégtömböket installáltak Grönlandon.

A sorozatok analóg géppel készültek, és sok kitartást, türelmet igényeltek a felhasznált anyagok, az időjárás viszontagságai miatt is. A két alkotó Kickstarter-kampányt indított az új sorozat elkészítésének finanszírozására, melyhez bármilyen művészet- és természetszerető csatlakozhat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Thisiscolossal) 

természet | fotózás | művészeti projekt | anyatermészet

FOLYTASD EZZEL

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram