Close
Terrortámadás a szomszédban, ez Szerbia válasza a nyolc halálos áldozattal járó lövöldözésre

Terrortámadás a szomszédban, ez Szerbia válasza a nyolc halálos áldozattal járó lövöldözésre

Terrorcselekménynek nevezte Aleksandar Vucic szerb elnök a csütörtök késő esti, Belgrád mellett Mladenovacon történt támadást. Egy húszéves férfi a támadásban gépkarabéllyal nyolc embert lelőtt és további tizennégyet megsebesített.

Aleksandar Vucic rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette: szigorítják a fegyvertartási és fegyverviselési törvényt, felülvizsgálják az eddig kiadott engedélyeket, szigorúbb pszichológiai vizsgálatra lesz szükség az engedélyek kiadásához.

Emellett két évig tartó moratóriumot vezetnek be az engedélyek kiadására.

A szerdai iskolai lövöldözésekkel kapcsolatban kiemelte: továbbá ezerkétszáz új rendőrt is alkalmaznak, hogy a szerbiai iskolákban folyamatosan rendőri felügyeletet biztosítsanak.

Mivel az iskolai lövöldözés elkövetője még nem töltötte be a 14. életévét, büntetőjogilag nem vonható felelősségre. A mladenovaci ámokfutás elkövetője pedig októberben tölti be 21. életévét, így a szerbiai büntető törvénykönyv értelmében életfogytig tartó börtönbüntetésre nem ítélhető, a legszigorúbb kiszabható ítélet húsz év letöltendő szabadságvesztés.

(Forrás: MTI)

gyilkosság | lőfegyver | fegyver | terrortámadás | vucic

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram