Close
Kétszáz holland tesztelte le, milyen hotelbe zárva nyaralni Görögországban

Kétszáz holland tesztelte le, milyen hotelbe zárva nyaralni Görögországban

Csaknem kétszáz holland turista indult hétfőn egy nyolcnapos önkéntes, úgynevezett tesztnyaralásra Görögországba, írja a Reuters-re hivatkozva a Telex.

A nyaralásos kísérlet lényege az volt a rodoszi Hotel Mitsis Grand Beachen, hogy megbizonyosodhassanak arról, hogy a világjárvány idején is lehet-e biztonságosan üdüléseket szervezni. Az új üdülőformátum lényege, hogy a kísérleten résztvevők

all-inclusive hozzáférést kapnak a hotel medencéihez, éttermeihez, egyéb létesítményeihez, de a hotelen kívülre (a városba, a tengerpartra) nem mehetnek, csak a szálloda teraszairól nézhetnek körbe.

Emellett a szálloda vendégeinek legalább másfél métert kell tartaniuk egymástól, és koronateszteket kell elvégezniük az utazás előtt, alatt és után, valamint hazautazásukat pedig egy ötnapos karantén követi.

“Azért nap akkor is van, és akárhogy is, de ez is nyaralás és ez a legfontosabb!”

– véli az egyik résztvevő.

A korlátok ellenére nagy volt a kereslet a kísérletre, a lehetőségre mintegy huszonötezer jelentkezés érkezett. A kísérletet szervező Sunweb szerint a tesztnyaralás megmutatja majd, hogy az emberek még szigorú biztonsági előírások mellett is élvezhetik a nyaralást, így óvatosan, de elő lehet készíteni a turizmus újbóli megnyitását. A Sunweb vezérigazgatója azt is hozzátette, a korlátokkal teli nyaralás

„hosszú távon nem élhető, de valahol el kell kezdeni”.

Míg a nyaralást tesztelik Rodoszon, addig egy légitársaság szemtelenül olcsó jegyárakkal rúgja be az ajtót, az Emirates pedig már élesben teszteli a digitális Covid-útlevelet a járatain.

(Forrás: Telex, képek: Reuters)

telex | covid | görögország | reuters | teszt

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram