Close
Kétszáz holland tesztelte le, milyen hotelbe zárva nyaralni Görögországban

Kétszáz holland tesztelte le, milyen hotelbe zárva nyaralni Görögországban

Csaknem kétszáz holland turista indult hétfőn egy nyolcnapos önkéntes, úgynevezett tesztnyaralásra Görögországba, írja a Reuters-re hivatkozva a Telex.

A nyaralásos kísérlet lényege az volt a rodoszi Hotel Mitsis Grand Beachen, hogy megbizonyosodhassanak arról, hogy a világjárvány idején is lehet-e biztonságosan üdüléseket szervezni. Az új üdülőformátum lényege, hogy a kísérleten résztvevők

all-inclusive hozzáférést kapnak a hotel medencéihez, éttermeihez, egyéb létesítményeihez, de a hotelen kívülre (a városba, a tengerpartra) nem mehetnek, csak a szálloda teraszairól nézhetnek körbe.

Emellett a szálloda vendégeinek legalább másfél métert kell tartaniuk egymástól, és koronateszteket kell elvégezniük az utazás előtt, alatt és után, valamint hazautazásukat pedig egy ötnapos karantén követi.

“Azért nap akkor is van, és akárhogy is, de ez is nyaralás és ez a legfontosabb!”

– véli az egyik résztvevő.

A korlátok ellenére nagy volt a kereslet a kísérletre, a lehetőségre mintegy huszonötezer jelentkezés érkezett. A kísérletet szervező Sunweb szerint a tesztnyaralás megmutatja majd, hogy az emberek még szigorú biztonsági előírások mellett is élvezhetik a nyaralást, így óvatosan, de elő lehet készíteni a turizmus újbóli megnyitását. A Sunweb vezérigazgatója azt is hozzátette, a korlátokkal teli nyaralás

„hosszú távon nem élhető, de valahol el kell kezdeni”.

Míg a nyaralást tesztelik Rodoszon, addig egy légitársaság szemtelenül olcsó jegyárakkal rúgja be az ajtót, az Emirates pedig már élesben teszteli a digitális Covid-útlevelet a járatain.

(Forrás: Telex, képek: Reuters)

FOLYTASD EZZEL
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom