Close
Mindennap szívesen járnánk ebbe a tévéstúdióból átalakított edzőterembe

Mindennap szívesen járnánk ebbe a tévéstúdióból átalakított edzőterembe

Ha egy hely dizájnja hatással tud lenni a motivációra, akkor itt igen gyorsan csúcsformába lehetne kerülni.

A dizájn ugyanis elsőrangú, a kaliforniai MBH Architects építészei kifogástalan munkát végeztek, amikor egy régi tévéstúdióból luxuskategóriás konditermet varázsoltak az Equinox Fitness megbízásából.

Az Equinox vállalatot 1991-ben alapították New Yorkban, méghozzá azzal a céllal, hogy a lehető legmagasabb szintű fitneszszolgáltatásokat nyújtson.

Ennek érdekében már több nagyvárosban üzemeltetnek ehhez hasonló termeket, az amerikai egységeken kívül például Londonban és Torontóban is.

A képeken látható terem a Miracle Mile néven fut Los Angelesben, és összesen 2566 négyzetméteren terül el. Az épület 1986-ban készült el, eredetileg tévéstúdióként és irodaként funkcionált. Jelenleg viszont egészen más igényeket szolgál ki; pilates, spinning, jóga és csoportos fitneszórákat tartanak az egyes részlegeiben, de gyógykezeléseket is nyújtanak, valamint egy juice bar, néhány üzlet és gyermekmegőrző is helyet kapott a komplexumban.

Az átalakítások során az építészeknek két fő problémát kellett orvosolniuk. Az egyik az épület szokatlan, cikcakk alakú alaprajza, a másik pedig a természetes fény hiánya.

A különböző terek jelenleg egy ívelt, üvegfalú átrium köré rendeződnek, a mesterséges világítás pedig aranyszínnel tölti meg őket. Ez egyrészt hívogató hangulatot teremt, másrészt emeli a luxus érzetét.

Miután a látogató egy nagy üvegajtón keresztül belép a komplexumba, a tágas recepción találja magát, amelyet vastag, fodrozott oszlopok díszítenek. Az üvegszálas erősítésű gipszből készült oszlopoknak is aranyszínűre festették az alját, hogy a vendégeket arra ösztönözzék, hogy a felületet megérintve megismerjék annak finom textúráját. Természetesen a megvilágított Equinox-logó is igen jól látható helyre került a pult mögött.

Az öltözők dizájnja is hasonló; sok helyen aranyszínű, aranyrögökhöz hasonlítható csempe ékesíti a falakat.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

építészet | equinox | belsőépítészet | new york | konditerem

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram