Szaúd-Arábia olyan monumentális építkezésbe kezd, amilyen még nem volt a világon

Szaúd-Arábia, Mohammed bin Salman koronaherceg vezetésével bemutatta a The Line terveit, amely egy százhetven kilométeres, autók és utak nélküli, nulla gravitációs város lesz.

A Szaúd-Arábia északnyugati részén található Tabuk tartományban épülő intelligens város mindössze kétszáz méter széles lesz, de cserébe százhetven kilométer hosszan épül ötszáz méteres tengerszint feletti magasságban.

A koronaherceg úgy nyilatkozott: a The Line tavalyi indulásakor eltökélték magukat egy olyan civilizációs forradalom mellett, amely az embereket helyezi előtérbe és radikálisan megváltoztatja a várostervezést. Úgy véli, a terveik példát mutatnak, egyben élen járnak a természetvédelemben és az emberek számára is jobb életkörülményeket teremtenek.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0kz5vEqdaSc&feature=emb_title

A The Line le fogja küzdeni azokat a kihívásokat, amelyekkel ma az emberiség szembesül a városi életben" – tette hozzá.

A The Line a tervek szerint egy olyan városi közösség lesz, amely utaktól, autóktól és károsanyag-kibocsátásoktól mentes. Összesen kilencmillió lakost tud majd befogadni, és harmincnégy négyzetkilométeres alapterületre épül. Száz százalékban megújuló energiával fog működni, miközben az emberek egészségét és jólétét helyezi előtérbe a közlekedéssel és az infrastruktúrával szemben.

A kulcsfontosságú szolgáltatások mindenhonnan ötperces sétával elérhetők lesznek,

a két végpont között pedig nagysebességű vonat fog közlekedni. Ráadásul a természet sosem lesz két perces sétánál távolabb a lakosságtól.

A városi funkciók függőleges rétegezésben valósulnak meg, azaz a nyilvános parkok, a sétálóutcák, az iskolák, az otthonok és a munkahelyek függőlegesen helyezkednek el.

A város homlokzatát tükör borítja majd, ami nemcsak egyedi karaktert ad a monumentális építkezéshez, de lehetővé teszi azt is, hogy beleolvadjon a természetbe.

(Forrás: Designboom, fotók: The Line)

szaud-arábia | The Line | intelligens város

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom