Close
Egészen hihetetlen lesz ez a szaud-arábiai barlanghotel

Egészen hihetetlen lesz ez a szaud-arábiai barlanghotel

Az AlUla-sivatag szikláiba faragják az üdülővillát, és a látványtervek alapján egészen biztosan nincs párja.

A Jean Nouvel tervező által Sharaan névre keresztelt üdülőhelyet Szaúd-Arábia AlUla területén lévő homokkősziklákba faragják majd Medinától mintegy háromszázötven kilométerre, ahol az Unesco Világörökség részét képező Madâin Sâlih, egy nabatausi város maradványai találhatók.

A nabateusiak az Arab-sivatagot az i.e. második és negyedik század között lakták, és számos várost, többek között a jordániai Petrát is ők faragták a terület homokkövébe. Most pedig ez a lélegzetelállító szálloda lesz a több ezer éves hagyomány modern interpretációja.

A Sharaan negyven szobát és három üdülővillát tartalmaz majd, és minden lakosztály erkélyéről a környező tájra nyílik majd lenyűgöző kilátás.

A szálloda bejárata egy hatalmas kör alakú udvarról nyílik: innen indul az a nyolcvan méter magas felvonóakna, ahonnan megközelíthetjük majd a szobákat. A lakosztályok mindegyikének homokkő falai lesznek, amelyekkel szó szerint megtapinthatjuk az egykori nabateusi várost.

A tervező reméli, hogy a csodaszép szálloda a környék történelmi és földrajzi örökségét fogja majd hangsúlyozni.

„Az AlUla egy múzeum. Minden wadi (folyóvölgy) és sziklafal, minden homokos, sziklás kontúr, minden geológiai és régészeti hely megérdemli a legnagyobb figyelmet. Létfontosságú, hogy megőrizzük minden jellegzetes tulajdonságát, és megőrizzük távoli és archaikus vonzerejét. Meg kell őriznünk a rejtélyt csakúgy, mint a jövőbeli felfedezések ígéretét.”

Mi alig várjuk, hogy elkészüljön, varázslatos projekt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen

AlUla | szikla | dizájn | homokkő | szaud-arábia

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram