Egészen hihetetlen lesz ez a szaud-arábiai barlanghotel

Az AlUla-sivatag szikláiba faragják az üdülővillát, és a látványtervek alapján egészen biztosan nincs párja.

A Jean Nouvel tervező által Sharaan névre keresztelt üdülőhelyet Szaúd-Arábia AlUla területén lévő homokkősziklákba faragják majd Medinától mintegy háromszázötven kilométerre, ahol az Unesco Világörökség részét képező Madâin Sâlih, egy nabatausi város maradványai találhatók.

A nabateusiak az Arab-sivatagot az i.e. második és negyedik század között lakták, és számos várost, többek között a jordániai Petrát is ők faragták a terület homokkövébe. Most pedig ez a lélegzetelállító szálloda lesz a több ezer éves hagyomány modern interpretációja.

A Sharaan negyven szobát és három üdülővillát tartalmaz majd, és minden lakosztály erkélyéről a környező tájra nyílik majd lenyűgöző kilátás.

A szálloda bejárata egy hatalmas kör alakú udvarról nyílik: innen indul az a nyolcvan méter magas felvonóakna, ahonnan megközelíthetjük majd a szobákat. A lakosztályok mindegyikének homokkő falai lesznek, amelyekkel szó szerint megtapinthatjuk az egykori nabateusi várost.

A tervező reméli, hogy a csodaszép szálloda a környék történelmi és földrajzi örökségét fogja majd hangsúlyozni.

„Az AlUla egy múzeum. Minden wadi (folyóvölgy) és sziklafal, minden homokos, sziklás kontúr, minden geológiai és régészeti hely megérdemli a legnagyobb figyelmet. Létfontosságú, hogy megőrizzük minden jellegzetes tulajdonságát, és megőrizzük távoli és archaikus vonzerejét. Meg kell őriznünk a rejtélyt csakúgy, mint a jövőbeli felfedezések ígéretét."

Mi alig várjuk, hogy elkészüljön, varázslatos projekt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen

építészet | szaud-arábia | sharaan | jean nouvel | AlUla

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom