Close
Tornaterem volt, de úgy döntött, lélegzetelállító loftlakássá válik

Tornaterem volt, de úgy döntött, lélegzetelállító loftlakássá válik

Nem adta fel az álmait!

A változás nem mindig olyan szuper – ha csak ezt az egy hírt olvastad ma, akkor egyetérthetsz velünk – de van, amikor ez a legjobb dolog, ami történhet. Mert biztos tornateremként is nagyon jól nézett ki ez az épület Amszterdamban – de hogy loftlakásként mennyire ámulatba ejtő, az nem lehet kérdés.

A The Gymnasium névre keresztelt holland otthont egy négyfős család számára alakította át a helyi Robbert De Goede építészstúdió,

és annyira fenomenális lett, hogy idén megnyerte a legnagyobb építészeti portál, a Dezeen Apartment Interior of the Year díját.

Az építész szerint az volt a cél, hogy

“egy luxusszinten tágas, de minimalista és indusztriális teret hozzunk létre, amely a végső simításoktól válik intimmé és személyessé”.

A tulajdonos páros egyik tagja egy divatmárka tulajdonosa, a másik pedig gyerekorvos: az építészek igyekeztek a különböző szakmai hátterű klienseknek is megfelelni a loft kialakítása során. A központi tér az óriási nappali; ezt öleli körbe az első szinten végigfutó fürdő- és hálószobák sora, míg az alagsorban egy edzőterem és egy szauna is helyet kapott.

Az építészek emellett negyvennégy napelemet is felszereltek a házra, mellyel csökkentik a ház káros energiahasználatát. Dizájnjában pedig gyönyörűen válik szerethető és otthonos térré a kortárs enteriőr – mi már legfeljebb csak az alaprajzában látjuk a tornatermet, egyébként annyira imádjuk, hogy kérdés nélkül vennénk pár tesiórát is ebben a loftban.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Marcel van der Burg) 

tornaterem | holland | építészet | dizájn | loftlakás

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram