Close
Minden pillanata dizájnextázis ennek az athéni vendégháznak

Minden pillanata dizájnextázis ennek az athéni vendégháznak

Nem tudjuk, hogy hívják a formatervezés görög istenét, de szerintünk nagyon jelen volt ennek a szállónak a tervezésénél.

Az isteni szikrákat pedig földi halandóként Stamos Michael görög dizájner kapta, aki saját kreációit, valamint helyi tervezők modern bútorait és műalkotásait használta fel az Esperinos nevű vendégház beltereinek kialakításához. Az egyszintes Esperinos szálló egy 1930-ban épült rezidencia átalakítása, mely Athén Filopappos nevű domboldalán fekszik,

az enteriőrök kialakításánál pedig az volt a cél, hogy a görög főváros művészeti univerzumának egy egészen új szinten ismerhessék meg a vendégek.

Így született meg ez a már-már dizájngalériára emlékeztető szálló, ahol minden egyes négyzetméteren van valami fantasztikus formatervezői bravúr.

A bámulatos enteriőrök mellett a vendégeknek egy privát kert is rendelkezésére áll; a tervező szerint az idősebb helyiek nagy nosztalgiával emlékeztek vissza azokra az időkre a hatvanas években, amikor még nagyon sok kerti partit rendeztek vagy épp focit néztek közösen kültéren, ez a kertrész pedig épp ilyen közös együttlétekre termett.

Mi kortárs dizájnból csillagos ötöst és posztdoktorit adunk az Esperinosnak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Margarita Nikitaki) 

főváros | dizájner | ház | isten | görög

FOLYTASD EZZEL

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram