Close
Minden pillanata dizájnextázis ennek az athéni vendégháznak

Minden pillanata dizájnextázis ennek az athéni vendégháznak

Nem tudjuk, hogy hívják a formatervezés görög istenét, de szerintünk nagyon jelen volt ennek a szállónak a tervezésénél.

Az isteni szikrákat pedig földi halandóként Stamos Michael görög dizájner kapta, aki saját kreációit, valamint helyi tervezők modern bútorait és műalkotásait használta fel az Esperinos nevű vendégház beltereinek kialakításához. Az egyszintes Esperinos szálló egy 1930-ban épült rezidencia átalakítása, mely Athén Filopappos nevű domboldalán fekszik,

az enteriőrök kialakításánál pedig az volt a cél, hogy a görög főváros művészeti univerzumának egy egészen új szinten ismerhessék meg a vendégek.

Így született meg ez a már-már dizájngalériára emlékeztető szálló, ahol minden egyes négyzetméteren van valami fantasztikus formatervezői bravúr.

A bámulatos enteriőrök mellett a vendégeknek egy privát kert is rendelkezésére áll; a tervező szerint az idősebb helyiek nagy nosztalgiával emlékeztek vissza azokra az időkre a hatvanas években, amikor még nagyon sok kerti partit rendeztek vagy épp focit néztek közösen kültéren, ez a kertrész pedig épp ilyen közös együttlétekre termett.

Mi kortárs dizájnból csillagos ötöst és posztdoktorit adunk az Esperinosnak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Margarita Nikitaki) 

dizájn | formatervezés | görög | vendégház | építészet

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom