Minden pillanata dizájnextázis ennek az athéni vendégháznak

Nem tudjuk, hogy hívják a formatervezés görög istenét, de szerintünk nagyon jelen volt ennek a szállónak a tervezésénél.

Az isteni szikrákat pedig földi halandóként Stamos Michael görög dizájner kapta, aki saját kreációit, valamint helyi tervezők modern bútorait és műalkotásait használta fel az Esperinos nevű vendégház beltereinek kialakításához. Az egyszintes Esperinos szálló egy 1930-ban épült rezidencia átalakítása, mely Athén Filopappos nevű domboldalán fekszik,

az enteriőrök kialakításánál pedig az volt a cél, hogy a görög főváros művészeti univerzumának egy egészen új szinten ismerhessék meg a vendégek.

Így született meg ez a már-már dizájngalériára emlékeztető szálló, ahol minden egyes négyzetméteren van valami fantasztikus formatervezői bravúr.

A bámulatos enteriőrök mellett a vendégeknek egy privát kert is rendelkezésére áll; a tervező szerint az idősebb helyiek nagy nosztalgiával emlékeztek vissza azokra az időkre a hatvanas években, amikor még nagyon sok kerti partit rendeztek vagy épp focit néztek közösen kültéren, ez a kertrész pedig épp ilyen közös együttlétekre termett.

Mi kortárs dizájnból csillagos ötöst és posztdoktorit adunk az Esperinosnak.

Ez is érdekelhet:

Ebben a tizenhárom országban a legjobb járvány alatt távmunkázni

Jöjjenek a legkedvezőbb digitálisnomád-vízumok és az országok, amelyek a legcsábítóbb úti célok ebben a pandémiás időszakban, ha legalább fél évre home office-ra rendezkednél be külföldön.

(Fotók: Margarita Nikitaki) 

formatervezés | esperinos | tervező | vendégház | isten

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom