Ebben a tizenhárom országban a legjobb járvány alatt távmunkázni

Ha akár egy ezreléknyi jó dolog van ebben az egész vírusosdiban, az az, hogy sokunknak valóban nem kell már bejárnunk dolgozni, így lényegében akárhonnan végezhetjük az otthoni távmunkát. Ebben nyújtanak segítséget a digitálisnomád-vízumok, melyeket számos ország bevezetett a pandémia előrehaladtával. Most összegyűjtöttük azt a tizenhármat Grúziától Arubáig, ahol egy hosszúra nyúlt nyaralás keretében berendezheted a munkaállomásodat.

A digitálisnomád-vízumokról már több cikket is írtunk az elmúlt időszakban, a lényeg röviden annyi, hogy egyes országok olyan szabadúszók számára biztosítják a százszor könnyebb papírmunkát és segítik az adott országban való rövid- és középhosszú-távú letelepedéshez szükséges hivatalos eljárásokat, akik távmunkában egy másik országban működő céghez vannak bejelentve, de magát a munkát home office-olva külföldről végzik.

Ezzel a szabadúszó azért jár jól, mert minimális hivatali ügyintézéssel egy másik ország kultúráját fedezheti fel, és a munkáját sem veszti el; a fogadóország pedig azért, mert a Covid–19 miatt megcsappant turizmusból kiesett jövedelmeket így a helyi expatek tudják valamelyest ellensúlyozni.

Szóval lényegében erről van szó; most pedig jöjjenek azok az országok, ahol a legkedvezőbbek a digitálisnomád-vízumok, és amelyek a legcsábítóbb úti célok ebben a pandémiás időszakban, ha legalább fél évre home office-ra rendezkednél be külföldön.

Dubaj

Október közepén jelentették be Dubajban azt a vízumot, amellyel egy évig lehet a városban élni úgy, hogy az ember legalább ötezer dollárt keres távmunkával havonta. Ami persze nem egyszerű, mindenesetre elég vagány lehetőség Dubaj megismerésére.

Kajmán-szigetek

A Global Citizen Concierge Program nevű kezdeményezést októberben indította el a Kajmán-szigetek, melynek lényege, hogy a három sziget közül az egyiken élhetsz és dolgozhatsz a vízummal maximum két évig. Habár magának a vízumnak a megszerzése nem túl egyszerű (minimum százezer dollár éves keresettel kell rendelkezned egyedülállóként, vagy százötvenezer dollárral életttársi viszonyban, valamint a jelentkezés sem túl olcsó), cserébe viszont várnak az idilli tengerpartok, a csodás vadon, az egzotikus táj, no meg a kedves helyiek, ami elég jó ajánlat.

Aruba

A Hollandiához tartozó varázslatos karib szigeten egy meglepő, kilencvennapos távmunkavízumot adnak, ez a One Happy Worknation vízum. Itt semmilyen megkötés nincs a keresetet illetően, csak annyi, hogy bizonyítottan van távmunkád, és hogy ebben a kilencven napban nem dolgozol semmilyen helyi cég vagy vállalkozó számára.

Barbados

Gazdag kultúra és világszínvonalú konyha vár Barbadoson, ahol egy évig dolgozhatsz távmunkában a Barbados Welcome Stamp vízummal. Maga a vízum kétezer dollárba kerül egyedülállóként, háromezer dollár egy családnak, ehhez pedig egy egyszerű online jelentkezést kell kitölteni, amelyben nincs fizetésbeli megkötés és hasonlók; majd ha megfelelőnek találtak, csomagolhatsz is a napfényes szigetre!

Bermuda

Még egy sziget, amelyen minden távmunkás nap egy nyaralással ér fel! A Bermuda-sziget programjának részleteiről itt írtunk: szerintünk egyszerű és pazar ajánlat, amire érdemes lecsapni.

Antigua és Barbuda

A lélegzetelállító tengerparttal kacsintgató karibi szigetek ősszel jelentették be a Nomad Digital Residence programot. A kétéves programhoz legalább ötvenezer dollárt kell keresni külföldi munkával, és az egészségügyi biztosításodnak is a helyén kell lennie, cserébe gyönyörű szikláktól az esőerdőkön át a homokos partokig minden a tiéd lehet egy-egy laptopozós nap közben.

Észtország

Ha nem mennél olyan messzire, mint a karibi világ, akkor az apró balti országot is felfedezheted távmunkával az Alien Act Digital Nomad Visa nevű programnak hála. Itt írtunk róla részletesebben, ha pedig megtetszett, szerintünk remek ajánlat, hogy egy nagyon nyugis, szép országot fedezhetsz fel nem túl távol.

Grúzia

A grúzok nyáron jelentették be a digitálisnomád-vízumprogramot, itt olvashattál róla részletesen: az ajánlat ezúttal tényleg nagyon kedvező, nem kell hozzá kötelező havi kereset, Grúzia pedig félelmetesen gyönyörű, szóval szerintünk az egyik legcsábítóbb program minden távmunkásnak.

Spanyolország

A spanyolok is beindították a távmunka-programot: náluk igazából két nehezítő tényező van, az egyik, hogy a jelentkezőnek legalább harmincezer dollárral kell rendelkeznie a bankszámláján, a másik pedig, hogy a jelentkezést Spanyolországban kell lebonyolítani, és ott kell kivárni cirka kilencven napot, hogy megkapod-e vagy sem a nomádvízumot. Elvárás még, hogy tiszta előéleted és egészségbiztosításod legyen, egyébként mehet a menet a varázslatos ország valamelyik csodás városában.

Csehország

Cseh barátaink nagyon kedvező ajánlatot adnak: csupán azt kell bizonyítani, hogy van ötezer-hatszáz dollárod egy évben, a nagykövetségen pedig egy interjún elbeszélgetnek veled, de lényegében nincs más teendőd, hogy a cseheknél vendégeskedj távmunkával.

Portugália

A portugáloknál nem olyan egyszerű a dolog, mint az eddig felsorolt országoknál: neked is utána kell járnod a dolgoknak, be kell regisztrálnod szabadúszóként az országban, ideiglenes letelepedési emgedélyt kell kérned, valamint bizonyítanod kell, hogy van olyan készséged, amivel helyi vállalkoznásnak is segíthetsz. Szóval lényegében egy kicsit olyan, mint a bíró lánya a Mátyás király-mesében: ad is meg nem is Portugália, de megéri fáradozni, hogy végül az egyik varázslatosan szép városkában, isteni portugál ételekkel és italokkal körülvéve dolgozhass home office-ban.

Németország

A németek egy három hónapos, Freiberufler nevű vízumot ajánlanak a szabadúszóknak, amelyet három évre lehet hosszabbítani, ha sikeres a tevékenységed. Itt szintén egy komplett jelentkezést kell kitölteni, ahol a bankszámládtól az előző munkaadód ajánlásán át azt is ki kell tölteni, hogy milyen céllal költöznél az országba – szerintünk itt ugord át a listán a Berlinben bulizást.

Mexikó

Mexikóban egyéves ideiglenes letelepedési vízumot lehet igényelni, melyben bizonyítani kell, hogy több mint ezerhatszáz dollár a havi keresed, vagy van minimum huszonhétezer dollárod a bankban. "Ó dél felé, ó-ó-ó-a szabadság felé", énekelte Hobo, és lehet, hogy most jött el az idő, hogy kövessük Joe-t Mexikóba. Vagy Dubajba vagy Arubára vagy Grúziába: úgy fest, ez a pandémiás időszak végül a digitális nomádok ideje lesz.

Ez is érdekelhet:

Minden, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartál

Valljuk be, sokan ábrándoztunk már róla, hogy végigutazzuk a föld leghosszabb vasútvonalát. Most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kontinenseket átszelő, bakancslistás vonatútról.

(Via: Matadornetwork)

karib-tenger | hobo | vízum | Németország | karib sziget

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom