Close
Meguntad a nappalidból laptopozást? Akkor utazz Bermudára távmunkával!

Meguntad a nappalidból laptopozást? Akkor utazz Bermudára távmunkával!

Mármint nem az utolsó utadra a Bermuda-háromszögbe invitál ez a lehetőség, hanem a százötven szigetből álló, mesés szigetcsoportra az Atlanti-óceánon.

A tengerentúli brit terület az Atlanti-óceán északi részén most álomszerű munkaállomást kínál azoknak, akik távmunkájukat csodás, rózsaszín homokos óceánparton végeznék, egzotikus szubtrópusi környezetben. A Tatabányánál is kevesebb lakosú szigetcsoport – a százötven szigetből csupán húsz szigeten laknak összesen hatvanötezren, a húszból tíz szigetet pedig hidak kötnek össze – most minden eddiginél jobban megkönnyíti a Bermudára vágyó digitális nomádok dolgát.

„A távmunka egyre növekvő trend, melyet a Covid–19 csak még népszerűbbé tett. Így szeretnénk megkönnyíteni a szigetre látogatók dolgát azzal, hogy ne kelljen Bermudán munkát vállalniuk, mellyel a helyi munkavállalóknak, Bermuda gazdaságának és a saját otthonuk helyett egy izgalmas, új munkaállomásra vágyó digitális nomádoknak egyszerre szeretnénk segíteni”

– nyilatkozta Jason Hayward munkaügyi miniszter egy közleményben.

A legalább egyéves letelepedés távmunkával így Bermudán most félelmetesen egyszerű: tizennyolcadik évet betöltött, érvényes munkaszerződéssel – vagy diákoknak aktív felsőoktatási tanulmányokat folytatóknak ezt igazoló iratokkal – és egészségbiztosítással rendelkezőket vár a szigetcsoport.

A rezidensprogramra augusztus elsejétől lehet jelentkezni, az egyéves letelepedési papír ára 207 font, azaz körülbelül nyolcvanezer forint. Azoknak, akik nem mernek egy évet így előre bevállalni, igényelhetnek kilencven-száznyolcvan napos turistavízumot is.

Az Egyesült Államok keleti partjához, Dél-Karolinához közeli Bermuda népszerű turistacélpont: rózsaszín óceánpartok, ugrásra csábító, biztonságos sziklák, balzsamos klíma – nem lehet utolsó innen küldözgetni egy darabig a céges e-maileket, és egy pálmafa alól indítani a Zoom-mítinget.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Independent

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom