Close
Meguntad a nappalidból laptopozást? Akkor utazz Bermudára távmunkával!

Meguntad a nappalidból laptopozást? Akkor utazz Bermudára távmunkával!

Mármint nem az utolsó utadra a Bermuda-háromszögbe invitál ez a lehetőség, hanem a százötven szigetből álló, mesés szigetcsoportra az Atlanti-óceánon.

A tengerentúli brit terület az Atlanti-óceán északi részén most álomszerű munkaállomást kínál azoknak, akik távmunkájukat csodás, rózsaszín homokos óceánparton végeznék, egzotikus szubtrópusi környezetben. A Tatabányánál is kevesebb lakosú szigetcsoport – a százötven szigetből csupán húsz szigeten laknak összesen hatvanötezren, a húszból tíz szigetet pedig hidak kötnek össze – most minden eddiginél jobban megkönnyíti a Bermudára vágyó digitális nomádok dolgát.

„A távmunka egyre növekvő trend, melyet a Covid–19 csak még népszerűbbé tett. Így szeretnénk megkönnyíteni a szigetre látogatók dolgát azzal, hogy ne kelljen Bermudán munkát vállalniuk, mellyel a helyi munkavállalóknak, Bermuda gazdaságának és a saját otthonuk helyett egy izgalmas, új munkaállomásra vágyó digitális nomádoknak egyszerre szeretnénk segíteni”

– nyilatkozta Jason Hayward munkaügyi miniszter egy közleményben.

A legalább egyéves letelepedés távmunkával így Bermudán most félelmetesen egyszerű: tizennyolcadik évet betöltött, érvényes munkaszerződéssel – vagy diákoknak aktív felsőoktatási tanulmányokat folytatóknak ezt igazoló iratokkal – és egészségbiztosítással rendelkezőket vár a szigetcsoport.

A rezidensprogramra augusztus elsejétől lehet jelentkezni, az egyéves letelepedési papír ára 207 font, azaz körülbelül nyolcvanezer forint. Azoknak, akik nem mernek egy évet így előre bevállalni, igényelhetnek kilencven-száznyolcvan napos turistavízumot is.

Az Egyesült Államok keleti partjához, Dél-Karolinához közeli Bermuda népszerű turistacélpont: rózsaszín óceánpartok, ugrásra csábító, biztonságos sziklák, balzsamos klíma – nem lehet utolsó innen küldözgetni egy darabig a céges e-maileket, és egy pálmafa alól indítani a Zoom-mítinget.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Independent

koronavírus | sziget | tengerentúl | távmunka | klíma

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram