Close
Nem lehet szólóban megnézni New York egyik legmenőbb attrakcióját

Nem lehet szólóban megnézni New York egyik legmenőbb attrakcióját

Szomorú oka van. 

Újra látogatható New Yorkban a  Thomas Heatherwick által megálmodott The Vessel. A brit sztárépítész műalkotása összesen 154 különálló repülő lépcsőházból és 2500 lépcsőből áll, ezen kívül kertje, kiskereskedelmi és szórakoztató egységei is vannak.

A Hudson Yards negyedben található látványosságot még januárban zárták be határozatlan időre, miután valaki öngyilkosságot követett el ott. Nem ez volt az első eset: alig egy éven belül hárman vesztették életüket öngyilkosságot követően a Vesselen.

Éppen ezért a futurisztikus hatású, tizenhat emelet magas kilátó csak rendkívül szigorú óvintézkedések mellett fogadhat ismét látogatókat:

az egyedül érkezőket például már nem engedik be.

Egy „barát-rendszert” alakítottak ki, amely csak két vagy több vendégből álló csoportoknak biztosít belépést. Az intézkedéssel a „magas kockázatú viselkedést” próbálják meg kiszűrni.

A bejáratnál és a jegyeken is egy National Suicide Prevention Lifeline (Nemzeti öngyilkosság-megelőzési segélyvonal) által közvetített üzenet lesz olvasható, amelyet a Born This Way Foundationnel, a Lady Gagához köthető nonprofit mentális jóléti szervezettel együttműködve készítettek.

Egy olyan helyet kaptak nemrég a New York-iak, ahol nagyokat pihenhetnek és sétálhatnak, ugyanakkor minden sarkon valamilyen kellemes meglepetésre számíthatnak. Little Island afféle szeszélyes oázisként lesz jelen a világváros folyton pulzáló mindennapjaiban.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

öngyilkosság | újranyitás | vessel | kilátó | szabályok

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom