Close
Egy folyón lebegő lenyűgöző parkban lazíthatnak mostantól a New York-iak

Egy folyón lebegő lenyűgöző parkban lazíthatnak mostantól a New York-iak

New York legújabb közparkja a Hudson-ről kínál szokatlan panorámát Manhattanre.

Egy olyan helyet kaptak a New York-iak, ahol nagyokat pihenhetnek és sétálhatnak, ugyanakkor minden sarkon valamilyen kellemes meglepetésre számíthatnak. Little Island afféle szeszélyes oázisként lesz jelen a világváros folyton pulzáló mindennapjaiban.

A hétvégén megnyitott és több mint 350 fajta virággal, fával, cserjével teleültetett park 2,4 hektárnyi területen lebeg a Hudson felett. A színek és az illatok mellett további vonzerejét egy eddig nem látott kilátópont jelenti, ahonnan Manhattanre lehet egészen új szögből rálátni.

A folyó vízszintjével együtt emelkedő vagy süllyedő építmény tulipánokra emlékeztető 280 darab betoncölöpből áll.

A pihenésen kívül a szórakoztatás jelenti Little Island másik fő funkcióját; központi plázájában ételeket és italokat szolgálnak fel, de a parkban helyet kapott egy 687 férőhelyes amfiteátrum és egy kisebb színpad is.

A Little Island New York azon kevés helyeinek egyike lett, ahol elfedik a város vizuális és akusztikai zaját, hogy a látogató befelé tudjon koncentrálni.

Első körben szeptember 30-ig lesz nyitva, belépődíj nincs, bebarangoláshoz viszont online regisztráció szükséges.

Sok mindenük megvan a New York-iaknak, de egy East Riverben úszó nyilvános medence még hiányzott a repertoárból. Már nem sokáig, ugyanis hamarosan egy hatalmas, plusz jel alakú úszómedencével gazdagodik a metropolisz.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Little Island, Michael Grimm)

új | park | oázis | new york | Little Island

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram