Close
Amikor már azt hittük, nem lehet minket meglepni New Yorkkal kapcsolatban, akkor jött ez

Amikor már azt hittük, nem lehet minket meglepni New Yorkkal kapcsolatban, akkor jött ez

Megvalósulhat egy régi álom.

Sok mindenük megvan a New York-iaknak, de egy East Riverben úszó nyilvános medence még hiányzott a repertoárból. Már nem sokáig, ugyanis hamarosan egy hatalmas, plusz jel alakú úszómedencével gazdagodik a metropolisz.

A medencét úgy tervezték, hogy a falain keresztül megszűrje a folyó vízét, lehetővé téve a különleges élményre vadászók számára, hogy tiszta folyóvízben úszhassanak.

Igazi mérnöki bravúr ez, aminek eredményeként a rendszer naponta több mint hatszázezer gallon (2,2 millió liter) szűrt vizet költöztet a medencébe.

A +Pool által gründolt projekt már egy évtizede a tervezősztalon pihen, de csak most kaptak hivatalos helyszínt az építkezés megkezdéséhez. A lebegő medence a Manhattan Bridge-hez közel kap majd helyet.

Különféle szabályozási akadályok miatt jelenleg még nincs arról információ, hogy az olimpiai méretű medence pontosan mikor száll vízre (egyes hírek szerint két év múlva), de annyi bizonyos, hogy a New York-iak nagyon várják már, hogy végre csobbanhassanak egyet az East Riverben.

Nemrég megírtuk, hogy nagyon látványos liftet építenek New Yorkban a Vanderbilt építési vállalat legújabb felhőkarcolójára és hogy a Time Out New York szerint az ikonikus Plaza Hotel tizennégy hónapig tartó bezárást követően május 20-tól ismét fogad vendégeket.

(Forrás: Matadornetwork, Dezeen, fotók: pluspool.org)

new york | folyó | medence | east river | plusz

FOLYTASD EZZEL

Így őrizheti meg a Buckingham-palota II. Erzsébet emlékét

Közel tíz éve nem hirdettek még ennyi eladó házat, mint most

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram