Close
Teljesen átlátszó liftet építenek New York egyik legmagasabb felhőkarcolójára

Teljesen átlátszó liftet építenek New York egyik legmagasabb felhőkarcolójára

Nagyon látványos liftet építenek New Yorkban a Vanderbilt építési vállalat legújabb felhőkarcolójára.

A lift minden oldala üvegből áll majd, és ha ez nem lenne elég: maga a lifttest is az épületen kívül fog elhelyezkedni. Egészen félelmetesen hathat azok számára, akik nincsenek barátságban a magassággal.

A One Vanderbilt torony a Nagy Alma egyik legmagasabb épülete, amelyhez egy teljes szórakozószintet építenek a Snøhetta építésziroda tervei alapján. Ehhez a projekthez tartozik

az Ascent elnevezésű felvonó, amelyről egész New Yorkra ráláthatunk majd.

A lift végállomása háromszázhetven méterrel lesz a föld felett, valamint kicsit alacsonyabban áttetsző skyboxokat is terveznek azoknak, akik tovább időznének el a magasban – onnan majd a Madison sugárútra nyílik kilátás.

Eközben Izlandon:

(Forrás: CNN, Telex, fotók: Summit)

new york | skybox | One Vanderbilt | Madison sugárút

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram