Close
Amikor a trópusi és belvárosi életérzés egy New York-i étteremben találkozik

Amikor a trópusi és belvárosi életérzés egy New York-i étteremben találkozik

A tíkfából készült burkolat, a rézdíszítések és a trópusi növények teszik egészen egyedi hangulatúvá ezt az indonéz gasztronómiai különlegességeket kínáló manhattani étkezdét.

Egy indonéz mondás szerint a szerelem az ízlelésen keresztül érkezik, ennek megfelelően az indonéz konyha roppant módon ügyel az esztétikumra és az ízek harmóniájára. A The Wayan étterem pedig a tökéletes atmoszférát is megteremti az élményhez.

A dizájnért az amerikai Rockwell Group, az ízekért pedig Cedric és Ochi Vongerichten séfek felelnek, akik az indonéz fogásokat némi francia ízléssel kombinálják a 84 fő befogadására alkalmas étteremben. A 186 négyzetméteres helyszín minden szegletét a trópusi, illetve délkelet-ázsiai hangulat járja át. Az egyik sarokban például Indonéziából származó, totemszerű vékony oszlopok sorakoznak.

A bár – ahol a délkelet-ázsiai régió által inspirált ízeket kiemelő koktélokat kóstolhatunk – kialakításához tíkfapaneleket és márványcsempét használtak, a polcokon pedig buja növények kaptak helyet az italosüvegek mellett. A természetes, barátságos hangulatot a fények, valamint a földtónusú színek kiválasztása is erősíti, a dzsungelhatás végett még némi moha is megfigyelhető a fehér téglafalon.

Az étlapról persze nem hiányozhatnak a jól ismert indonéz satay különböző verziói, ám ezenkívül is egy sor különlegességet lehet itt megkóstolni, érdemes egy pillantást vetni a felhozatalra. Aki pedig nem akar túl messzire menni egy kiváló étteremért,

annak is tudunk ajánlani pár helyet:

(Képek: Dezeen)

Close