Hét hely Budapesten, ami tökéletesen alkalmas üzleti ebédekhez

A legjobb üzletek a golfpályán köttetnek, ez nyilvánvaló. Viszont exkluzívnak mondható kellemes környezetben egy fine dining-szintet hozó ebéd mellett sem indulunk hendikeppel egy étkezéssel egybekötött belvárosi megbeszélésen. Megnéztük a budapesti kínálatot és kiválasztottunk hét helyet, ahová bármikor szívesen beülünk komoly vagy kötetlenebb hangulatú business lunchra.

Mák Bistro

Külsőségektől mentesen, könnyedén tálalt topgasztronómia – nagyjából így foglalhatjuk össze a MÁK Bistro filozófiáját. Letisztult környezetben és laza hangulatban ebédelhetünk az ötödik kerületi Vigyázó Ferenc utcában, ahol egy szemtelenül fiatal, mindössze huszonnégy éves séf vezeti a konyhát. Mizsei János természetesen a szezonalitásra törekszik, de ennél sokkal izgalmasabb, hogy kiemelkedően kreatív skandináv-típusú ételeket készít a magyar hagyományok tiszteletben tartásával.

Kedd és péntek között választhatunk két (4200 forint), illetve négyfogásos (4800 forint) ebédmenüt a háromféle elő- és főételből, valamint a kétféle desszertből.

Ha a héten náluk foglalnánk asztalt, akkor egy tojásos nokedlit, lazacot karalábéval és túrófánkkal, majd befejezésként fekete erdőt rendelnénk.

Stand

Széll Tamás és Szulló Szabina tavaly nyáron megnyitott helyéről nem egyszer írtunk már, nem véletlenül. Az Onyxnak Michelin-csillagot szerzett páros étterme egy hullámhosszon rezeg a világ fine dining elitjével, de közben nem karót nyelt, hanem közérthető és szerethető. A hatodik kerületi Székely Mihály utcában elsősorban a magyar alapanyagok adta lehetőségeket, illetve a magyar konyháról alkotott saját elképzelésüket igyekeznek bemutatni.

Három (12 500 Ft) vagy négyfogásos (16 500 Ft) menüt kérhetünk az állandó déli kínálatból: elsőnek például Made In Hungary kacsamájat sárga céklával és füstölt mogyoróval, másodiknak mondjuk gulyás vagy halászlé érkezhet, a harmadikat már nehezebb kiválasztani, hiszen négy tételből szemezgethetünk (a beregi sült csirkével vagy az őzgerinccel biztosan nem lövünk mellé), míg desszertnek lecsúszhat egy kiváló somlói.

Tama

Ha címkékkel írnánk le az Erdei János séf által vitt konyhát, akkor olyasmiket illesztenénk a karaktere mellé, mint az őszinteség, a tisztaság és a sallangmentesség. A magyar konyhát szeretnék megmutatni a Tamában, emellett az ételek a mediterrán stílushoz és ízvilághoz húznak: könnyed, ízekben és részletekben gazdag fogások landolnak a tányérokon.

A Bajcsy-Zsilinszky úton található kozmopolita hangulatú hely igazán otthonosnak mondható, remekül ötvözi a könnyedséget és az eleganciát.

A hetente változó business menü hétfőtől péntekig kérhető, egy pohár borral és egy itthon ritkaságszámba menő Gianni Frasi kávéval együtt 3800 forintba kerül. Részünkről most egy csicsóka krémleves szarvasgombával, kacsamell édeskömény citrussal, valamint sajttorta lenne a menüsor.

Textúra

Kötetlenség és közvetlenség a két jelszava az ötödik kerületi Sas utcában megbújó Textúrának, a Borkonyha kistestvérének. Itt nem csak a játékosság és a kísérletezés számít a mindennapok részének, hanem a visszanyúlás a régi hagyományokhoz is, méghozzá Sárközi Ákos executive séf irányításával.

A napi friss ajánlatból szemezgetve indításnak nagyon jól hangzik egy könnyed sütőtökleves rákkal és tökmaggal, ami után remek választás lehet így tavasszal a kacsamell töltött cukkinivel és zellerrel, ha pedig belefér az édesség, és hát miért ne férne bele, egy klasszikus somlói galuskával zárulhat az ebéd.

Bock Bisztró

Akár még délután négy órakor is kérhetjük üzleti ebédünket az Erzsébet körúton a Bíró Lajoshoz köthető klasszikus helyen, amelyet nyugodtan tekinthetünk etalonnak a hazai gasztronómiában. A Corinthia Hotel aljában működő Bockban elegáns környezetben választhatunk a békebeli idők újragondolt fogásaiból.

Három (3600 Ft) vagy négy fogást (4700 Ft) tartalmaz az ajánlat olyan klasszikus különlegességekkel, mint a grillezett kacsamáj mangó chutneyval, a rántott sertésszűz petrezselymes burgonyával, csalamádéval és a tiramisu kávéscsészében.

Nobu

Ha az elegancia mellett a kivételesség is számít egy ebédnél, akkor a Kempinski Hotel Corvinus Bécsi utca felőli oldalán helyet kapott Nobuba érdemes asztalfoglalást intézni.

A japán gasztronómia legjobbját Nobujuki Macuhisza mesterszakács hozza el a belváros szívébe, ahol a konyhájában a japán hagyományokat ötvözi Dél-Amerika ízvilágával.

A hatezer forintos Sushi Business Lunch ajánlatuk remek választás lehet egy könnyű, tavaszi ebédre. A napi sushi-válogatásra épülő ebéd Miso levessel kezdődik, majd egy gombóc fagylalttal zárul. Irrasai mase!

BeefBar Budapest

A közelmúltban megnyitott Hotel Clark aljában berendezett Beefbarban nemcsak a környezet számít világszínvonalúnak, hanem a panoráma is: ebéd közben gigantikus üvegablakokon keresztül a Lánchíd körüli nyüzsgő pillanatokat figyelhetjük. BeefBarból alig néhányat találunk a világban, ám ha esetleg ez nem lenne elég vonzó, itt vannak a Magyarországon kizárólag náluk megkóstolható, ritkaságnak számító japán Kobe marhahúsból készült ételeik.

Igazi húsos hely a Beefbar, ahol a 3900 forintért rendelhető business menüben csicsókakrémleves, Szent Jakab kagyló, uborka vagy Mangalica terrine paradicsommal és kápiapaprikával, illetve marhakolbász burgonyafőzelékkel, jussal és édesköménnyel telíti el a vendéget. Nem kérdés, hogy az egyik legjobb ár-érték ajánlatú menü most itt található a városban!

Ez is érdekelhet:
A vidéki éttermek közül továbbra is az Anyukám mondta a legjobb

Egy eldugott kisvárosban országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát.

(Fotók: Pálfi Balázs, Gyana Dániel, Nobu Facebook-oldala, Bock Facebook-oldala, Textúra Facebook-oldala, MÁK Facebook-oldala, Bujnovszky Tamás)

stand | mák bistro | bock bisztró | beefbar | tama | textúra

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A hely, ahonnan nem akarsz hazamenni – Spirit Hotel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom