Close
Hogyan válasszunk úti célt a mézeshetekre?

Hogyan válasszunk úti célt a mézeshetekre?

Manapság, amikor ekkora a verseny a divatos lánykérések, majd esküvők és nemkülönben a nászutak terén, nem könnyű a választás. Egyre többen szeretnek minél messzebbre és egzotikusabb helyre menni, Bali, a Maldív-szigetek, a Karib-térség sem ritka úti célok. Egyre kevesebben mondják, hogy a Balatonnál vagy a Földközi-tengernél jártak ez időben, pedig sok tényezőtől függ, valójában merre érdemes elindulni. Segítünk kicsit. 

Talán felesleges is leírni, de a legfontosabb, hogy ez egy közös utazás kettesben, ami csak nevében tér el az eddigiektől. Felesleges ráfeszülni és stresszként megélni a szervezést, és azt, hogy minden tökéletes legyen.

Megsúgjuk: tökéletes nem létezik… megcsíphet a medúza, lerobbanhat a bérelt kocsi, és gorombák lehetnek a kinézett étteremben.

Ettől még meglesznek a szép pillanatok, a közös problémamegoldások és a nevetések is. Így válik feledhetetlenné. Az pedig, hogy ki mit fog szólni a lokációhoz, kit érdekel?

A büdzsé, mindenek előtt

Célszerű a nászutat eleve az esküvő költségeihez csapni, utazással, szállással és költőpénzzel együtt. Itt leginkább két csoportra oszhatóak a párok: akik az esküvőbe invesztálnak többet, és csak mellékes a nászút, vagy akik puritánabb szertartást és visszafogott lagzit tartanak, aminek a megkoronázása a kettesben töltött pihenés. A menyasszonytáncból befolyt összeg is fontos lehet, de erre kár alapozni, jobb lehet a tervezés. Ilyen profi oldalak segítségével például megkezdhetjük a gyűjtést is. Tiszta, átlátható, és a násznépnek sem kell túlgondolni az ajándékot vagy a borítékot.

Az utazás típusa

Mi van akkor, ha a vőlegény a kirándulós/felfedezős típus, de a menyasszony a tengerparti sütkérezést jobban érzi? Jó esetben ez már kiderült addig, mire esküvőre került a sor, és ügyes a pár a kompromisszumos megoldásban.

Lesz néhány tengerparti nap, és marad idő túrázni is.

A sorrend nem mindegy: ha egyből az esküvő után kezdődik a pihenés, érdemes előbb relaxálni és kipihenni a nagy nap fáradalmait, ha tolódik a dátum, akkor pedig közösen megtervezni a dinamikát.

Kettesben vagy csoporttal?

Alapvetően arra gondolunk, hogy ez egy teljesen kettesben töltött út lesz. De mi van, ha kalandtúrára vágyunk? Raftingra, dzsungeljárásra? Attól, hogy ez egy nászút, nem kell csupán ketten lődörögni kéz a kézben, lesz erre elég idő, igazából egy egész élet. Szóval, ha kalandosabb verzióra vágyunk, ne borzongjunk a csoporttól, akik ráadásul, ha megtudják, hogy nászutasok vagyunk, biztosan kedvesen fognak üdvözölni minket, és nem zavarják meg az esetleges romantikus perceket.

Teljes biztonságban

A medúzacsípés kellemetlen ugyan, de vállalható, viszont komolyabb veszélyeknek ne tegyük ki magunkat. Nézzünk utána itt, mennyire biztonságos az úti cél, és a fontos egészségügyi feltételeknek is tegyünk eleget, ha kell oltás, már időben gondoskodjunk róla. Ezen a honlapon minden ilyen kérdésre választ kapunk.

Az időpont megválasztása

Nincs kőbe vésve, hogy azonnal az esküvő után kell elindulni, tovatűnni a filmekből ismert kocsi után kötött csörömpölő konzervdobozok kíséretében. Ha például valami havas-jeges kalandra vágyunk, várjuk meg a téli időszakot, ha a trópusokra indulunk, akkor is érdemes utánanézni, hogy az ideális időszakban érkezzünk, ne mondjuk a monszun idején. Költségcsökkentés miatt szóba jöhet az esős évszak az Egyenlítő közelében, de ezen ne spóroljunk, mert nem a legszívderítőbb a szálláson kuksolni.

Ha most nem fér bele a büdzsébe a megfelelő évszakban való érkezés, csúsztassunk rajta!

Csak lazán, természetesen

Mikor láttunk szüleinkről olyan fotókat, amikor a világ másik felén, teljes esküvői szettben pózoltak?

Lehet, hogy nagyon divatos manapság a nászútra elvinni egy fotóst és a nagy fehér ruhát, meg az öltönyt, de valójában ez szép út az Insta-házasság felé, amikor kívülről biztosan minden porcukorral hintett. Nem foglalnánk állást nászutas fotók témájában, de lehet, hogy sokkal szerethetőbb lesz egy olyan kép, ami búvárkodás után készült a telefonnal, megnyomott bőrrel, tele adrenalinnal, mint a sziklaszirt szélén uszályba kapó szél és percre pontosan kiszámolt naplemente. Van elég ilyen stockfotó…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

utazás párban | nászút | mézes hetek | nagy sztori | utazás

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram