Close
A tíz legnépszerűbb Insta-kalandfotós képeit látva azonnal indulnánk világgá

A tíz legnépszerűbb Insta-kalandfotós képeit látva azonnal indulnánk világgá

Az Instagram-korszakban joggal érezhetjük úgy, hogy egy szuper géppel vagy egy hatásos filterrel akár belőlünk is lehet milliók által követett hivatásos fotós. Bemutatjuk a tíz legnagyobb követőtáborral rendelkező utazás-influencert a német gimnazistától az év Insta-fotósán át az állatokkal suttogóig, akiknek sikerült ekkora tábort kiépíteniük, és akik közül nem egy a semmiből érkezve rúgta be a világhírnév ajtaját.

Paul Nicklen

A kanadai fotós több mint húsz éve dokumentálja bolygónk helyzetét, filmkészítéssel és tengerbiológiával is foglalkozik, dolgozik a National Geographic-nek, illetve sokat tesz az óceánok védelméért. Amellett, hogy a világ egyik legelismertebb természetfotósa, keresett előadó is egyben, aki a klímaváltozás fontosságáról kampányol.

Chris Burkard

Igazi polihisztor: kreatívan igazgat, előad, publikál, felfedez és fényképez. A harmincegy esztendős Burkard a Föld legeldugottabb pontjait keresi, hogy inspirálja az embereket, és kapcsolatot teremtsen a természettel. Élete egy valóságos kalandregény.

Christoffer Collin

Egy okostelefonnal kezdte csak a móka kedvéért, saját magától tanulta ki a szakmát. A tájkép–életmód–utazás háromszögben elmerülő svéd elmondása szerint a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer a fotózásból fog megélni. Így lett.

Konsta Punkka

Az alig huszonegy esztendős finn fiatalember a vadonban kezdett el kattintgatni, nem meglepő módon ezek után az “Állati suttogó” becenevet kapta.

Olyan közel merészkedik a vadállatokhoz, hogy képes visszaadni azok személyiségét.

David Guttenfelder

Közel húszéves munkája alatt bejárta a világot a National Geographic alkalmazottja, majd száz országot dokumentált. Az okostelefon-fotózás és a közösségimédia-jelenlét legbefolyásosabb arca, a Time magazin szerint az év Instagram-fotósa.

Keith Ladzinski

A számos díjat nyert reklámfotós munkája során valamennyi kontinensen járt már, dokumentum- és kalandfilmeket is készít. A British Journal of Photography a Föld négy legjobb kalandfotósa közé választotta.

Cole Rise

Fél életét az objektív mögött töltötte, miközben feküdt a tehenek között a fűben. Munkáival találkozhattunk magazinokban, művészeti kiadványokban, CD-borítókon,

vagy az is megtörténhetett, hogy használtuk az egyik filterét az Instagramon.

Ravi Vora

A Los Angeles-i fotós a reklámiparnak szánt portréival, életmód- és tájképeivel a semmiből küzdötte fel magát az élvonalba, ami annyira jól sikerült, hogy manapság olyan cégektől kap megrendelést, mint a Nike, a Samsung, a Disney, a Mastercard vagy maga az Instagram.

Jannik Obenhoff

“Csak egy fiú kamerával” – így jellemzi magát a csupán tizenhét esztendős müncheni srác. Ennél azért több, különben nem lenne közel nyolcszázezer Instagram-követője. A tizenhárom éves kora óta fotózó Jannik egyedülálló tájképeivel gyűjti a lájkolóit, pedig szerinte roppant egyszerű az egész dolog: “Ha nem mész el és nem fedezed fel magadnak a természetet, akkor nem láthatod, milyen szép.”

Alexandra Taylor

A Zürichben született és felnőtt Allie jelenleg Kaliforniában jár egyetemre. Az Instagram-generáció neveltje, akit a képmegosztó oldal terelt a fotózás felé.

Jól tette, mert neki köszönhetően soha nem láttuk ilyen szépnek a hegyeket vagy a sivatagot.

FOLYTASD EZZEL
Franciaországban életbe lépett a csak három oltással érvényes oltottsági igazolás, amit mindenhol be kell mutatni
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom