Close
Ha imádod az olasz filmeket, ezt a fesztivált semmiképp se hagyd ki!

Ha imádod az olasz filmeket, ezt a fesztivált semmiképp se hagyd ki!

Péntektől jön a 18. Olasz Filmfesztivál. Mutatjuk a részletes programot.

November 6-án 19:30-kor Francesco Bruni Vajon mi lesz? című alkotásával a budapesti Puskin moziban kezdődik a 18. Olasz Filmfesztivál, azaz a Mittelcinemafest. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén november 6–16. között tizenhárom kortárs olasz alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. Hat film – köztük a 77. Velencei Filmfesztiválon több díjat nyert Miatyánk és Ragadozók című alkotás – az ország egész területéről elérhető lesz a Távmozin keresztül. A filmek egy részét Szegeden (Belvárosi mozi) és Debrecenben (Apollo mozi) is vetítik majd.

November 6-án a budapesti Puskin moziban Francesco Bruni negyedik filmjével, az idei Római Filmfesztiválon debütált Vajon mi lesz? című alkotással nyílik a 18. Olasz Filmfesztivál. A film sajátos iróniával mesél egy férfi (Kim Rossi Stuart) betegségen átvezető utazásáról, a halállal való szembenézéséről. A vetítés után a rendezővel online közönségtalálkozót is tartanak, szóval duplán izgalmas az esemény. Ha viszont lemaradnál róla, a filmet november 11-én 19:30-kor a Távmoziban is levetítik.

November 7-én, szombaton a Távmoziban két filmet is vetítenek. 17:30-kor a Life is a B Movie-t, mely Piero Vivarelli – a spagettiwestern előfutárának számító Django forgatókönyvírója – nyugtalan életét és sokoldalú pályáját mutatja be, 20 órakor. November 8-án 17:30-kor pedig jön az Utódok, melyben a második gyermek, Pietro érkezése felborítja a családi idillt, tragikomikus helyzeteket idézve elő. A film főszereplőjét, Valerio Mastandreat a magyar nézők a Teljesen idegenek Lelejeként ismerhetik.

November 8-án és november 10-én 19:30-kor a Távmoziban lesz elérhető Claudio Noce harmadik egész estés filmje, a 77. Velencei Filmfesztiválon bemutatott Miatyánk című alkotás, melynek főszereplője Pier Francesco Favino, aki elnyerte a legjobb férfi főszereplőért járó Coppa Volpi díjat. A film valóságos történeten alapul, melynek maga a rendező is szomorú elszenvedője volt. 1976-ban Rómában, az úgynevezett ólomévekben a rendező apja, Alfonso Noce, a terrorellenes egység helyettes vezetőjeként egy merénylet alatt megsebesült.

November 9-én 19:30-kor a Távmoziban lehet megnézni A Macaluso nővérek című családtörténetet, mely öt nőről szól: azokról, akik elmennek, akik maradnak, és akik kitartanak. November 9-én és 10-én 19.30-kor szintén a Távmoziban vetítik Pietro Castellitto első filmjét, a Ragadozókat, mely a 77. Velencei Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb Forgatókönyvért járó Horizont-díjat. A film hamisítatlan iróniával mesél a társadalmunk minden rétegében szinte uralkodóvá vált magányról, a kommunikációs nehézségekről és a megértés hiányáról.

November 12-én 19:30-kor a Puskin moziban fut majd a 2019-es Torinoi Film Fesztiválon díjat nyert A nagy lépés című alkotás. A filmben Mario fásult életét gyökerestül felforgatja a hír, hogy testvérét – akit mindössze egyszer látott – gyújtogatással vádolják, és börtönbe került és ő az egyetlen, akire számíthat. A film egyik főszereplője a Teljesen idegenek Peppéjeként ismert Giuseppe Battiston.

November 13-án 19:30-kor a Puskin moziban lesz látható a Majdnem kifogástalan szülők című fanyar, de szórakoztató vígjáték, amely egy nyolcéves szülinapi zsúrján keresztül iróniával ábrázolja az egyedülállókat, a modern családokat és a szülők egy új generációját is. A film főszereplőnője, Anna Foglietta, a Teljesen idegenek Carlottáját alakította.

November 14-én 17:30-kor az Időiszony című pszichológiai dráma pereg majd a Puskinban, melyben két olyan ember élete szembesül egymással, akik önmaguk vállalták magányosságukat. Aznap 20:00-kor a Csak az elevenek halnak című filmben a negyvenéves Orlandót a 2012-es földrengés arra kényszeríti, hogy megváltoztassa egész addigi életét.

November 15-én 17:30-kor a Puskin moziban lesz látható az Oscar-díjas Gabriele Salvatores Ne félj, ha megölellek című alkotása megrendítő érzékenységgel ábrázolja azt a folyamatot, ahogy a tizenhat éves autista Vincent és vér szerinti apja megismeri és valóban megszereti egymást. Aznap 20 órakor vetítik a Gyűlölöm a nyarat című filmet. A szívet melengető vígjáték három nagyon különböző életről szól, amelyek véletlenül találkoznak az olasz tengerpart egyik kis szigetén.

Végül november 16-án 19:30-kor egy szürreális komédia, A nélkülözhető boldogság pillanatai zárja a 18. Olasz Filmfesztivált, melyben a közismert Pif olyan alapvető kérdésekre próbál választ adni, hogy

Miért zárják gyakran az üvegtörő kalapácsot üvegszekrénybe?

Úgyhogy most péntektől irány a mozi és az olasz filmek!

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Rácz Jenő zsíros kenyerével indul az ország legnépszerűbb gasztrofesztiválja
Még három hétig látható az egyik legizgalmasabb hazai képzőművész kiállítása
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom