Close
Aki a hétvégén vonattal akar útnak indulni, ne tegye! A járatok hatvan százalékát törölték egész Franciaországban

Aki a hétvégén vonattal akar útnak indulni, ne tegye! A járatok hatvan százalékát törölték egész Franciaországban

Tízezer kalauz sztrájkol, óriási a fennakadás a belföldi és a külföldi vasúti közlekedésben.

Elképesztő fennakadások alakultak ki a francia vasúti közlekedésben a jegyellenőrök sztrájkja miatt, az állami vasúttársaság, az SNCF az utolsó pillanatban volt kénytelen törölni a vonatok hatvan százalékát péntekre és a hétvégére.

Csak minden negyedik szuperexpressz (TGV) közlekedik, a többi vonalon pedig a vonatok fele indul el a következő napokban, és valamennyi éjszakai járatot törölték.

A nemzetközi útvonalak közül a Nagy-Britannia felé közlekedő Eurostar, valamint a Thalys Belgium, Hollandia és Németország felé menetrendszerűen közlekedik, Svájc és Olaszország irányába viszont csak minden harmadik TGV indul el.

A forgalom hétfőn fokozatosan kezd majd javulni, aznap a vonatok háromnegyede indulhat el. A fizetésemelésért és általában a nagyobb szakmai megbecsülésért meghirdetett munkabeszüntetést a 10 ezer most sztrájkoló jegyellenőr – akiknek munkája a elengedhetetlen a közlekedés és az utasok biztonsága szempontjából – az év végi ünnepek alatt tervezi megismételni.

Az SNCF vezetősége sajnálatát fejezte ki a sztrájk miatt az utasoknak, mert a tárgyalások már megkezdődtek, és az igazgatóság állítása szerint “konkrét intézkedéseket” javasolt a szakszervezeteknek. A sztrájkot szervezők szerint viszont csak “morzsákat” szán nekik a vezetőség.

(Fotók: Unsplash)

vasút | franciaország | vonat | sztrájk | francia

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram