Close
Tízezren futnak a hétvégén Budapesten

Tízezren futnak a hétvégén Budapesten

A megszokott időpontban, szombaton és vasárnap rendezi meg a Budapest Sportiroda (BSI) a 35. Spar Budapest Maraton Fesztivált, amely egyben a klasszikus táv országos bajnoksága lesz.

“Idén a szokásos létszám harmadára számíthattunk. Abban viszont biztosak vagyunk, hogy akik eljönnek, azok ugyanolyan széles mosollyal érnek célba, és nekik a verseny ugyanazt fogja adni, mint az elmúlt években” – utalt a koronavírus-járvány miatti helyzetre Kocsis Árpád versenyigazgató a BSI tájékoztatása szerint.

Magyarország legnagyobb szabadidősport-rendezvényén a harmadház is komoly indulói létszámot, mintegy tízezer résztvevőt jelent.

A nevezések alapján az ország 730 településéről érkeznek indulók, akik tizenegy szám közül választhatnak.

Az első nap elsősorban a családoké a Lágymányosi Campus környékén. Akkor rendezik az ötszáz méteres családi futást és a 4×2 kilométeres váltófutást is, illetve a gyaloglásra vágyók sem maradnak kihívás nélkül. Ugyanakkor egyéniben is rendeznek versenyeket szombaton, amikor tíz kilométeren, öt kilométeren és 2,3 kilométeren hirdetnek győztest.

A 42,195 kilométeres fő szám startját vasárnap reggel 9-kor lövik el a Pázmány Péter sétányról. A távot egyéniben, párban és négyfős váltóban lehet teljesíteni. A maratonistákhoz bekapcsolódnak majd a harminc kilométeres futás résztvevői is. A BSI által “Európa egyik legszebb és leglátványosabb” útvonalaként jellemzett pálya a Duna két partján vezet, át az Alagúton és a Margitszigeten.

A sportiroda adatai alapján több mint hétszáz olyan futó lesz a vasárnapi startnál, aki először vág neki a maratonnak, köztük a korábbi világklasszis kézilabdázó, Nagy László is, aki tavaly a félmaratont teljesítette. Ugyancsak maratont fut Erdély Mátyás, az Oscar-díjas Saul fia című film Kossuth-díjas operatőre.

A BSI külön jelezte, hogy maradéktalanul betartják a hatóságok által előírt, illetve javasolt egészségügyi óvintézkedéseket, így biztosítva a résztvevők, illetve a szurkolók egészségét. Mint írták, a rajtszámokat a nevezők csak tünetmentességükére vonatkozó felelősségvállalási nyilatkozat aláírásával vehetik át. A helyszíni versenyközpontba belépés előtt mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét. Szintén előírás, hogy a versenyközpontba és a rajtzónákba kizárólag maszkban léphetnek be a futók. A szokásoktól eltérő lesz a futamok rajta is, mivel az indulók néhány száz fős csoportokban vághatnak neki az adott távnak. Mindezeken túl a helyszínen kézfertőtlenítő pontokat helyeznek ki, és a szervezők rendszeresen fertőtlenítik majd a résztvevők által használt tereket, eszközöket.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, illusztráció: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Jó ügyért futhatsz most vasárnap
Ünnepeljük az embert, aki miatt jobban szeretjük a bolygónkat!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom