Folytatódnak a tematikus gasztrohétvégék Badacsonyban, melyen egyénileg, bérlettel vagy anélkül lehet felfedezni nyitva tartó vendéglátóhelyeket egy-egy téma mentén.
Az idei évben az itthoni utazásoké volt a főszerep, így a Gasztrohegy Badacsony csapata most segít világot látni: az októberi hétvégén minden étterem egy-egy választott ország gasztrónómiájába repítnek majd el – olvasható a Gasztrohegy Badacsony Facebook-oldalán.
Amivel készülnek:
- Október 17–18. Világok konyhája
- November 28–29. Halak a hegyen
- December 27–29. Advent / Irodalmi ízek
- Január 23–24. Marháskodunk
- Február 20–21. Vadak a hegyen
- Március 20–21. Füstölgés
- Április 17–18. Vega Badacsony
Résztvevők:
- Laposa Birtok
- Pláne Badacsony borterasz
- Hotel Bonvino Wine & Spa
- Tölgyes Kúria – Riza
- Vánkos
- Hableány
- Istvándy Birtok és Borműhely
- Borbarátok
- Tilia – A Badacsonyi Borvendéglő
- Kisfaludy-ház Étterem
Mi az a Gasztrohegy?
Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: tíz vendéglátóhely, hét tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amelyet csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Október 17–18-án török, vietnámi, perui, osztrák, francia-polinéziai, thaiföldi, marokkói, mexikói és francia remekeket lehet kóstolni. További részletek errefelé találhatóak.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash, Pixabay)
október | ajánló | balaton | program | gasztrohegyRitmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog
Szabad szemmel is elképesztően látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!