Close
Ritkán lehet látni ilyen repülő csodákat a Balatonon

Ritkán lehet látni ilyen repülő csodákat a Balatonon

A tavalyi évhez hasonlóan idén is októberben, 10–11-én rendezik meg Magyarország egyetlen foiler találkozóját.

A balatonföldvári Foiling Balaton célja, hogy a világon egyre népszerűbbnek számító foil tevékenységet bemutassa a sportág hazai kedvelőinek. A hétvégén olyan csodás vízi járművekben lehet gyönyörködni, melyek egy víz alatti szárny (hydrofoil) segítségével képesek repülni a víz felett.

A szervezők – az előzetes jelentkezések alapján – több mint húsz hajóra számítanak. A nagyhajók kimaradnak a versenyből, minden más flotta azonban növekedett a tavalyi évhez képest, a Waszpok, Moth-ok és kite-ok is nagyobb számban képviseltetik magukat idén, ami remek csatákat szoros, látványos versenyt ígér – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

A külső szemlélők a partról követhetik majd az eseményeket, illetve a bátrabbak akár ki is próbálhatják a suhanó bárkákat. A futamok után természetesen lehetőség van kötetlen beszélgetés keretében mindent megtudni az adott hajókról.

A rendezvény szombaton reggel 9 órától kezdődik, és vasárnap 16 óráig tart. A bemutatókat, gyorsasági és pálya-megmérettetéseket az időjárás függvényében alakítják ki. A repülő bárkákat széliránytól függően a balatonföldvári mólóról is meg lehet tekinteni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom