Close
Ez az a lakás, amiért hajlandóak volnánk eljárni minden lakógyűlésre

Ez az a lakás, amiért hajlandóak volnánk eljárni minden lakógyűlésre

Szolgalmi út az óceánhoz? Medence a tetőn? A Long Island-i építésziroda jól tudta, hogyan tervezzen hazai pályán.

Több mint huszonöt éves múlt áll az amerikai Barnes Coy Architechts iroda mögött, amely elsősorban New York államban és a karibi térségben aktív.

Egy korábbi munka East Hamptonban

„Architektúra, nagy A-val”

– jelöli ki a hitvallását a luxuslakásokra szakosodott cég. Az alapító építészek, Robert Barnes és Cristopher Coy már több mint kétszázötven projektet vezényeltek le, a sikert pedig nem feltétlenül dollárban vagy díjakban mérik, hanem például visszatérő ügyfelekben.

Esti hangulat East Quogue-ban

Barnes vagy Coy minden egyes alkalommal jelen van az épület kivitelezésénél is, hogy a legjobb minőségben kaphassa meg az ügyfél, amit megálmodtak neki. A szoros együttműködés mellett a helyi adottságok tiszteletét, a külső és belső dizájn egységét, a gondosan megválogatott anyagokat tartják kiemelkedően fontosnak – no meg „minden egyes részletet”.

A részletekre ennél a hamptoni projektnél is figyeltek

Dolgoztak Floridában, Kaliforniában és Közép-Amerikában, most pedig hazai pályán, a New York melletti Long Islanden terveztek lenyűgöző épületet.

A pontos helyszín a bridgehamptoni Dune Road, kiváló adottságokkal: a vékony földnyelv egyik oldalán az Atlanti-óceán, a másikon a Mecox-öböl nyúlik el, reggelente tehát el lehet dönteni, hogy szörfözni, csónakázni, úszni vagy horgászni szeretnénk. A kiváló adottságokból pedig kihozza a maximumot a 30 millió dolláros villa

a hatalmas üvegfelületeivel, és a gondosan berendezett tetejével.

Ultramodern épület festői környezetben – nem csoda, ha néhányan szinte műalkotásnak tartják a Dune Road-i házat.

Mivel a ház a Mecox-öböl partján fekszik, egy saját út vezet a környék egyik legfelkapottabb strandjára, de az óceánhoz is visz egy szolgalmi út, nehogy emiatt fájjon a lakók feje.

Négy tágas szintet találni az épületben (lift az árban), a csupaüveg falak pedig minden szinten, minden egyes szobában nagylelkűen beeresztik a fényt és a panorámát. Persze a Lutron elektronikus árnyékolói bevetésre készen állnak, ha nem akarnánk, hogy kívülről belássanak.

Az egész házban dizájner-lámpatestek vannak, a falakon lévő képeket pedig extra megvilágítás hangsúlyozza. Jár a Sonos hangrendszer is, egyedi erősítőkkel és beépített hangszórókkal. A tetőn a fűthető medence mellett berendeztek egy szabadtéri konyhát is. Tökéletes házibuli-helyszín, de persze a csillagokat is kémlelhetjük a felhőtlen éjszakákon.

A kőpadlós földszintnek két külön bejárata van. Jókora tárolóhelyiséget hagytak a szörfdeszkák, a jetski, a biciklik, a fűnyíró, és még ki tudja, mi minden számára. Elég tágas a háromautós garázs is, amelyben külön töltőállomás jut az elektromos autónak.

Öt hálószoba szerénykedik az első emeleten, a legfontosabb közülük egy szeparált, északi fekvésű teraszt kapott. A teraszhoz fűtés és saját hangrendszer is dukál, no meg tiszta üveg korlát, fapadló és tíkfa mennyezet.

Ezenkívül a fő hálószobához mellékeltek férfi és női öltözőt, saját fürdőt és padlófűtést is. Ugyancsak erre a szintre került egy háztartási helyiség és a gépház is.

A második emelet egy nyitott, tágas nappaliból, étkezőből és konyhából áll. A nappaliban kandalló, a konyhában csupa csúcsminőségű gép: Sub-Zero, Gaganeau, Miele. Az elhúzható üvegfalon túl pedig hatalmas, közel száz négyzetméteres terasz vár, ahonnan lehet gyönyörködni a Mecox-öböl feletti naplementében.

Ez a terasz sem hitvány,

saját hangrendszere, üvegkorlátja és süllyesztett fűtése van, hogy a rozsdamentes acél beépített BBQ-ról, és a 85 colos kültéri tévéről el ne feledkezzünk

– ahogy a vendégeknek fenntartott vécéről sem.

Nagyjából ugyanilyen berendezés jutott a tetőre is, pluszban persze medence, pezsgőfürdő és kemence. A panoráma az óceánnal és az öböllel verhetetlen, ez a szint tehát egy külön világ, de ezt elmondhatjuk a ház egészéről is.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom