Close
Ez az a lakás, amiért hajlandóak volnánk eljárni minden lakógyűlésre

Ez az a lakás, amiért hajlandóak volnánk eljárni minden lakógyűlésre

Szolgalmi út az óceánhoz? Medence a tetőn? A Long Island-i építésziroda jól tudta, hogyan tervezzen hazai pályán.

Több mint huszonöt éves múlt áll az amerikai Barnes Coy Architechts iroda mögött, amely elsősorban New York államban és a karibi térségben aktív.

Egy korábbi munka East Hamptonban

„Architektúra, nagy A-val”

– jelöli ki a hitvallását a luxuslakásokra szakosodott cég. Az alapító építészek, Robert Barnes és Cristopher Coy már több mint kétszázötven projektet vezényeltek le, a sikert pedig nem feltétlenül dollárban vagy díjakban mérik, hanem például visszatérő ügyfelekben.

Esti hangulat East Quogue-ban

Barnes vagy Coy minden egyes alkalommal jelen van az épület kivitelezésénél is, hogy a legjobb minőségben kaphassa meg az ügyfél, amit megálmodtak neki. A szoros együttműködés mellett a helyi adottságok tiszteletét, a külső és belső dizájn egységét, a gondosan megválogatott anyagokat tartják kiemelkedően fontosnak – no meg „minden egyes részletet”.

A részletekre ennél a hamptoni projektnél is figyeltek

Dolgoztak Floridában, Kaliforniában és Közép-Amerikában, most pedig hazai pályán, a New York melletti Long Islanden terveztek lenyűgöző épületet.

A pontos helyszín a bridgehamptoni Dune Road, kiváló adottságokkal: a vékony földnyelv egyik oldalán az Atlanti-óceán, a másikon a Mecox-öböl nyúlik el, reggelente tehát el lehet dönteni, hogy szörfözni, csónakázni, úszni vagy horgászni szeretnénk. A kiváló adottságokból pedig kihozza a maximumot a 30 millió dolláros villa

a hatalmas üvegfelületeivel, és a gondosan berendezett tetejével.

Ultramodern épület festői környezetben – nem csoda, ha néhányan szinte műalkotásnak tartják a Dune Road-i házat.

Mivel a ház a Mecox-öböl partján fekszik, egy saját út vezet a környék egyik legfelkapottabb strandjára, de az óceánhoz is visz egy szolgalmi út, nehogy emiatt fájjon a lakók feje.

Négy tágas szintet találni az épületben (lift az árban), a csupaüveg falak pedig minden szinten, minden egyes szobában nagylelkűen beeresztik a fényt és a panorámát. Persze a Lutron elektronikus árnyékolói bevetésre készen állnak, ha nem akarnánk, hogy kívülről belássanak.

Az egész házban dizájner-lámpatestek vannak, a falakon lévő képeket pedig extra megvilágítás hangsúlyozza. Jár a Sonos hangrendszer is, egyedi erősítőkkel és beépített hangszórókkal. A tetőn a fűthető medence mellett berendeztek egy szabadtéri konyhát is. Tökéletes házibuli-helyszín, de persze a csillagokat is kémlelhetjük a felhőtlen éjszakákon.

A kőpadlós földszintnek két külön bejárata van. Jókora tárolóhelyiséget hagytak a szörfdeszkák, a jetski, a biciklik, a fűnyíró, és még ki tudja, mi minden számára. Elég tágas a háromautós garázs is, amelyben külön töltőállomás jut az elektromos autónak.

Öt hálószoba szerénykedik az első emeleten, a legfontosabb közülük egy szeparált, északi fekvésű teraszt kapott. A teraszhoz fűtés és saját hangrendszer is dukál, no meg tiszta üveg korlát, fapadló és tíkfa mennyezet.

Ezenkívül a fő hálószobához mellékeltek férfi és női öltözőt, saját fürdőt és padlófűtést is. Ugyancsak erre a szintre került egy háztartási helyiség és a gépház is.

A második emelet egy nyitott, tágas nappaliból, étkezőből és konyhából áll. A nappaliban kandalló, a konyhában csupa csúcsminőségű gép: Sub-Zero, Gaganeau, Miele. Az elhúzható üvegfalon túl pedig hatalmas, közel száz négyzetméteres terasz vár, ahonnan lehet gyönyörködni a Mecox-öböl feletti naplementében.

Ez a terasz sem hitvány,

saját hangrendszere, üvegkorlátja és süllyesztett fűtése van, hogy a rozsdamentes acél beépített BBQ-ról, és a 85 colos kültéri tévéről el ne feledkezzünk

– ahogy a vendégeknek fenntartott vécéről sem.

Nagyjából ugyanilyen berendezés jutott a tetőre is, pluszban persze medence, pezsgőfürdő és kemence. A panoráma az óceánnal és az öböllel verhetetlen, ez a szint tehát egy külön világ, de ezt elmondhatjuk a ház egészéről is.

Ez is érdekelhet:

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom