Close
Ez a pofonegyszerű töltött sütőtök lesz az ősz legnagyobb sztárja

Ez a pofonegyszerű töltött sütőtök lesz az ősz legnagyobb sztárja

A sütőtököt többnyire önmagában megsütve, esetleg krémlevesként fogyasztjuk, holott ennél sokkal izgalmasabb alapanyag, például tökéletesen alkalmas arra, hogy változatos töltelékkel halmozzuk el. Egészen különleges, vegán főételt kapunk akkor, ha például shitake gombát használunk.

Hozzávalók:

  • 1 nagy sütőtök
  • 6 dkg shitake gomba, apróra vágva
  • 4 csészényi főtt rizs
  • 10 dkg margarin
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 zellerszár felkockázva
  • 1/2 csésze vörösbor
  • 3 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • só, bors

Elkészítése:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a rizst megfőzzük és félretesszük.
  2. A szárított shitake gombákat egy órára forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és felaprítjuk!
  3. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zellert, kissé összefőzzük, majd egy kis tálba átöntjük, és félretesszük.
  4. A serpenyőbe beledobjuk a vajat és a gombát, 3-5 percig sütjük, majd felöntjük a vörösborral és magas lángon két percig főzzük. Hozzákeverjük a rizst, a hagymás zellert, sózzuk, borsozzuk.
  5. A sütőtököt kettévágjuk, a magokat kiszedjük belőle egy kanál segítségével, majd a belsejét Worcestershire szósszal kenjük be. Végül belehalmozzuk a tölteléket.
  6. A sütőtököt tepsibe tesszük, aláöntünk egy kevés vizet. Addig sütjük, míg a sütőtök puha nem lesz.

A sütőtökből ősszel sosem elég! A sárga curry, más néven gaeng garee például tökéletes vegetariánus étel, amely a tejszíntől krémes, tápláló, hiszen zöldségekben gazdag, a hihetetlenül változatos fűszerezése miatt pedig elképesztően ízletes. Imádjuk, mert villámgyorsan elkészül, mégis különleges fogás a rohanó hétköznapokban.

(Fotók: Getty Images)

rizs | sütőtök | tejmentes | vegán | húsmentes

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram